objednať časopis
všetky kategórie

Talentovaný Slovák Miro Matejkin nie je iba extra šéfkuchár, ale aj vynikajúci manažér. Už deviaty rok vedie kuchyňu v päťhviezdičkovom hoteli Falkensteiner Spa Resort Mariánské Lázně.

... a ako jeden z mála sa tak presadil v spoločnosti, ktorá spravuje až 31 hotelov a rezidencií v 7 krajinách sveta.

Šéfkuchár Miroslav Matejkin.
Šéfkuchár Miroslav Matejkin.
Zdroj: Archív M.M.

Kto má na tom veľký podiel? Moja babka a teta – výnimočné ženy, ktoré dokázali z mála surovín vykúzliť chutné a výživné jedlo. Všetko som pochopil až neskôr, keď som spoznal dochucovadlá od výmyslu sveta. Ony dve varili parádne bez nich a stali sa tak motiváciou mojej profesie.“ No a vy sa teraz nechajte motivovať Mirovou báječnou polievkou. Dobrú chuť!

Zemiaková polievka

Zemiaková polievka ako hlavný chod.
Zemiaková polievka ako hlavný chod.
Zdroj: Marek Bartoš

3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 100 g mierne prerastenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 300 g zemiakov typu C
  • tymian, mletá škorica
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • 150 g kuracích pŕs
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ, korenie

Postup je na ďalšej strane >>>