... a ako jeden z mála sa tak presadil v spoločnosti, ktorá spravuje až 31 hotelov a rezidencií v 7 krajinách sveta.
Šéfkuchár Miroslav Matejkin.
Zdroj: Archív M.M.
Kto má na tom veľký podiel? „Moja babka a teta – výnimočné ženy, ktoré dokázali z mála surovín vykúzliť chutné a výživné jedlo. Všetko som pochopil až neskôr, keď som spoznal dochucovadlá od výmyslu sveta. Ony dve varili parádne bez nich a stali sa tak motiváciou mojej profesie.“ No a vy sa teraz nechajte motivovať Mirovou báječnou polievkou. Dobrú chuť!
Zemiaková polievka
Zemiaková polievka ako hlavný chod.
Zdroj: Marek Bartoš
3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 100 g mierne prerastenej slaniny
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 300 g zemiakov typu C
- tymian, mletá škorica
- 400 ml kuracieho vývaru
- 150 g kuracích pŕs
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ, korenie
Postup je na ďalšej strane >>>