Overené recepty sa zídu vždy. A keď je vonku tak krásne, ešte viac. Navarte a bežte k vode, do lesa... :)

Tip foodblogerky Ely Krídlovej. Viac jej inšpirácií nájdete na www.zosrdcadohrnca.sk

Kurací steak s glazovanou mrkvou a bulgurom

2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 kuracie prsia
  • pol šálky bulguru
  • tri štvrte šálky vody
  • 8 mladých mrkvičiek
  • 1 lyžica medu
  • soľ, provensalské korenie
  • olivový olej, maslo

POSTUP:

  1. Kuracie prsia marinujte v zmesi z provensalského korenia (pol lyžičky), zo soli a z olivového oleja. Potom ich sprudka opečte na grilovacej panvici asi minútku z každej strany. Dajte na ne plátok masla, prikryte a ešte 10 minút nechajte dusiť.
  2. Uvarte bulgur: Zalejte ho vriacou vodou, osoľte a na miernom plameni varte 10 minút. Odstavte.
  3. Mrkvu očistite a vhoďte do osolenej vriacej vody na 3-4 minúty. Rýchlo schlaďte v studenej vode. Na panvici roztopte kúsok masla, sprudka opečte mrkvu, osoľte a zalejte lyžicou medu. Opekajte ešte pár minút, aby sa celá mrkva obalila v mede.
    Kuracie prsia podávajte s glazovanou mrkvou a bulgurom.