Jeden je hrnčekový od Ivany Gáborík, druhý šťavnatý zo zdravej cukety a tretí extra čokoládový pre vás pripravila známa cukrárka Petra Tóthová. Nech sa vám vydarí každý z nich... dobrú chuť a krásnu nedeľu želáme.

Šťavnaté francúzske zemiaky
Čítajte viac
Čo dnes NA OBED? Vyberte si z 5 fantastických RECEPTOV od známych blogeriek

VOŇAVÝ CUKETOVÝ PERNÍK

CUKETOVÝ PERNÍK
CUKETOVÝ PERNÍK
Zdroj: Gurmet

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 700 g cukety (nastrúhanej najemno)
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice semiačok chia
  • 2 hrste sušených brusníc
  • 1 citrón
  • 180 ml rastlinného oleja
  • 390 g polohrubej múky
  • 250 g trstinového cukru
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička mletého nového korenia
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička mletého kardamómu
  • štipka soli
  • práškový cukor a mäta na ozdobu

POSTUP:

  1. K nastrúhanej cukete a šťave, ktorú pustila, pridajte vajcia, semiačka chia, brusnice, nastrúhanú kôru z citróna, olej a dobre premiešajte.
  2. V druhej mise zmiešajte všetky zvyšné suché suroviny. Postupne zapracujte do cuketovej zmesi. Ťahavé cesto rovnomerne rozotrite na plech (20 x 30 cm) vystlaný papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 160 °C na 20-25 minút. Urobte test špajdľou, ak chcete.
  3. Vychladnutý perník poprášte cukrom, ozdobte lístkami mäty a podávajte.

 

Kategórie