Bleskové TIRAMISU s rebarborou alebo jahodami: Jednoduchý RECEPT si zamilujete!
3. 5. 2024, 10:44 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Shutterstock
Všetko je skôr! Jar aj rebarborové či jahodové hody a tak si môžete urobiť toto parádne tiramisu. Nech vám chutí.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Ca-II-oqWJz/
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Ovocie chudobných kedysi rástlo voľne na dvoroch, naše staré mamy z neho vyvárali džemy a kompóty alebo ním plnili koláče a buchty. My milujeme rebarboru (v skutočnosti je to zelenina) v dobrom crumbli, ako prílohu k mäsu a rybám, perfektne sa hodí napríklad na grilovanie.
Je plná vitamínov A a B, draslíka i vápnika, no obsahuje kyselinu šťavelovú, s ktorou treba narábať opatrne. Preto ju jedzte vždy iba tepelne upravenú. Napríklad v tomto báječnom tiramisu.
Rebarborové tiramisu
Zdroj: Shutterstock
Tiramisu s rebarborou a jahodami.
4 POHÁRE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 12 MINÚT
Potrebujete:
- 6 stoniek rebarbory (ošúpaných, nakrájaných na kocky) alebo jahôd
- 3 lyžice trstinového cukru
- domáci jahodový džem
- 250 jemného tvarohu (mascarpone)
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 téglik smotany na šľahanie
- dlhé piškóty
- čerstvá mäta

Zdroj: NMH
POSTUP:
- Rebarboru s cukrom varte na miernom ohni 10-12 minút, jahody menej, stačí 3 minúty. Odstavte a nechajte trochu vychladnúť. Ak chcete, primiešajte lyžicu jahodového džemu. Jemný tvaroh alebo mascarpone prešľahajte s vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľahajte a polovicu (alebo podľa chuti) zapracujte do tvarohu.
- Vrstvite poháre: Na dno dajte tvarohovú zmes a na ňu naneste rebarborovú alebo jahodovú. Potom rozložte nalámané piškóty. Zakryte ich poriadnou vrstvou tvarohu a navrch naneste opäť rebarborovú alebo jahodovú zmes. Poháre dajte na dve hodiny do chladničky, potom ich ozdobte lístkami mäty a môžete podávať. Dobrú chuť!
Dobrý tip: Rebarbora si veľmi dobre rozumie s jahodami. Keď konečne zavoňajú, pridajte ich do tohto tiramisu. Bude ešte šťavnatejšie.