Reklama

Bleskové TIRAMISU s rebarborou alebo jahodami: Jednoduchý RECEPT si zamilujete!

Tiramisu s rebarborou a jahodami.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Všetko je skôr! Jar aj rebarborové či jahodové hody a tak si môžete urobiť toto parádne tiramisu. Nech vám chutí.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Štíhle kamošky Ivana Gáborík a Katka Jakeš: Máme RECEPT na ich milovanú maškrtu!
    Zdroj: NMH

    Ovocie chudobných kedysi rástlo voľne na dvoroch, naše staré mamy z neho vyvárali džemy a kompóty alebo ním plnili koláče a buchty. My milujeme rebarboru (v skutočnosti je to zelenina) v dobrom crumbli, ako prílohu k mäsu a rybám, perfektne sa hodí napríklad na grilovanie.
    Je plná vitamínov A a B, draslíka i vápnika, no obsahuje kyselinu šťavelovú, s ktorou treba narábať opatrne. Preto ju jedzte vždy iba tepelne upravenú. Napríklad v tomto báječnom tiramisu.

    Rebarborové tiramisu

    Zdroj: Shutterstock

    Tiramisu s rebarborou a jahodami.

    4 POHÁRE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 12 MINÚT
    Potrebujete:

    • 6 stoniek rebarbory (ošúpaných, nakrájaných na kocky) alebo jahôd
    • 3 lyžice trstinového cukru
    • domáci jahodový džem
    • 250 jemného tvarohu (mascarpone)
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 1 téglik smotany na šľahanie
    • dlhé piškóty
    • čerstvá mäta 
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Fantastické PIROHY Janky Majeskej z Dunaja: Rodinný RECEPT nemá chybu!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Rebarboru s cukrom varte na miernom ohni 10-12 minút, jahody menej, stačí 3 minúty. Odstavte a nechajte trochu vychladnúť. Ak chcete, primiešajte lyžicu jahodového džemu. Jemný tvaroh alebo mascarpone prešľahajte s vanilkovým cukrom. Smotanu vyšľahajte a polovicu (alebo podľa chuti) zapracujte do tvarohu.
      2. Vrstvite poháre: Na dno dajte tvarohovú zmes a na ňu naneste rebarborovú alebo jahodovú. Potom rozložte nalámané piškóty. Zakryte ich poriadnou vrstvou tvarohu a navrch naneste opäť rebarborovú alebo jahodovú zmes. Poháre dajte na dve hodiny do chladničky, potom ich ozdobte lístkami mäty a môžete podávať. Dobrú chuť!

      Dobrý tip: Rebarbora si veľmi dobre rozumie s jahodami. Keď konečne zavoňajú, pridajte ich do tohto tiramisu. Bude ešte šťavnatejšie.

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.