Reklama

Lepší nepečený dezert ste ešte nejedli! Tento recept na slivkové tiramisu bude hit jesene

Slivkové tiramisu

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Šťavnaté slivky, kávová čokoláda a lahodný krém, tieto dobroty robia zo slivkového tiramisu dokonalý jesenný dezert. Poďte vyskúšať náš recept na nepečenú pochúťku.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Takéto slivkové koláče ste ešte nepiekli! Poďte s nami na to

    Zdroj: Laura Witteková

    Slivkové tiramisu

    SLIVKOVÉ TIRAMISU

    8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, CHLADENIE 4 HODINY

    Potrebujete:

    • 1,2 kg sliviek
    • 175 g + 100 g krupicového cukru
    • 100 ml jablkovej šťavy
    • 100 ml amaretta
    • 1 lyžica škrobovej múčky
    • 100 g horkej čokolády
    • 2 lyžice kávových zŕn
    • 500 g mascarpone
    • 750 g smotanového tvarohu
    • 200 g dlhých piškót
    • 200 ml kávy
    • 1 lyžička kakaa

    POSTUP:

    1. Slivky umyte a odkôstkujte. 175 g cukru skramalizujte do svetlohneda. Zalejte jablkovou šťavou a priveďte do varu. Varte za stáleho miešania, kým sa karamel nerozpustí. Zalejte amarettom a vmiešajte slivky. Pod pokrievkou duste asi 5 minút. Škrobovú múčku zmiešajte s 2 až 3 lyžicami vody. Vlejte do slivkovej zmesi a zahustite. Nechajte dobre vychladnúť.
    2. Plech vysteľte papierom na pečenie. Čokoládu nalámte a rozpustite nad horúcim vodným kúpeľom. Kávové zrná podrvte alebo nasekajte. Čokoládu naneste v tenkej vrstve na plech a posypte kávovými zrnami. Nechajte stuhnúť.
    3. V mise vymiešajte mascarpone s tvarohom a so 100 g cukru. Polovicu piškót naukladajte do misy a pokvapkajte polovicou kávy. Potrite polovicou krému a obložte 3/4 slivkového kompótu. Obložte zvyšnými piškótami, pokvapkajte zvyškom kávy, potrite zvyškom krému a dajte na najmenej 4 hodiny do chladničky.
    4. Hotovú kávovú čokoládu nalámte na kúsky. Tiramisu posypte kakaom, pokvapkajte zvyškom kompótu a ozdobte kávovou čokoládou. Ihneď podávajte.