Lepší nepečený dezert ste ešte nejedli! Tento recept na slivkové tiramisu bude hit jesene
15. 9. 2024, 12:02

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Šťavnaté slivky, kávová čokoláda a lahodný krém, tieto dobroty robia zo slivkového tiramisu dokonalý jesenný dezert. Poďte vyskúšať náš recept na nepečenú pochúťku.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cb7zus8ubqJ/
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
25 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Takéto slivkové koláče ste ešte nepiekli! Poďte s nami na toZdroj: Laura Witteková
Slivkové tiramisu
SLIVKOVÉ TIRAMISU
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT, CHLADENIE 4 HODINY
Potrebujete:
- 1,2 kg sliviek
- 175 g + 100 g krupicového cukru
- 100 ml jablkovej šťavy
- 100 ml amaretta
- 1 lyžica škrobovej múčky
- 100 g horkej čokolády
- 2 lyžice kávových zŕn
- 500 g mascarpone
- 750 g smotanového tvarohu
- 200 g dlhých piškót
- 200 ml kávy
- 1 lyžička kakaa
POSTUP:
- Slivky umyte a odkôstkujte. 175 g cukru skramalizujte do svetlohneda. Zalejte jablkovou šťavou a priveďte do varu. Varte za stáleho miešania, kým sa karamel nerozpustí. Zalejte amarettom a vmiešajte slivky. Pod pokrievkou duste asi 5 minút. Škrobovú múčku zmiešajte s 2 až 3 lyžicami vody. Vlejte do slivkovej zmesi a zahustite. Nechajte dobre vychladnúť.
- Plech vysteľte papierom na pečenie. Čokoládu nalámte a rozpustite nad horúcim vodným kúpeľom. Kávové zrná podrvte alebo nasekajte. Čokoládu naneste v tenkej vrstve na plech a posypte kávovými zrnami. Nechajte stuhnúť.
- V mise vymiešajte mascarpone s tvarohom a so 100 g cukru. Polovicu piškót naukladajte do misy a pokvapkajte polovicou kávy. Potrite polovicou krému a obložte 3/4 slivkového kompótu. Obložte zvyšnými piškótami, pokvapkajte zvyškom kávy, potrite zvyškom krému a dajte na najmenej 4 hodiny do chladničky.
- Hotovú kávovú čokoládu nalámte na kúsky. Tiramisu posypte kakaom, pokvapkajte zvyškom kompótu a ozdobte kávovou čokoládou. Ihneď podávajte.