Zemiaky z kraja pahreby: Najchutnejší recept na opekačku
19. 7. 2024, 16:02 (aktualizované: 22. 7. 2024, 8:44)

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jabolnková
Reklama
Na opekačku si zbaľte aj zopár zemiakov, šupnite ich na kraj pahreby a keď budú upečené, máte z nich pochúťku ešte lepšiu, než sladký dezert! Garantujeme vám, že budú hviezdou vašej opekačky.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
44 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Najrýchlejšia večera: Upečte zemiaky na množstvo spôsobov!Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jabolnková
Zemiaky v strede pahreby.
ZEMIAKY Z KRAJA PAHREBY
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 4 veľké zemiaky
- 4 stredne veľké sladké zemiaky
- 120 g plnotučnej nepasterizovanej 100-percentnej ovčej bryndze
- 1 lyžička mletej údenej červenej papriky
- 150 g kyslej smotany
- 150 g údeného oštiepka
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 lyžice oleja
- 4 lyžičky byliniek (pažítka, petržlenová vňať, kôpor, koriander)
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Zemiaky umyte, osušte, potrite olejom a osoľte. Položte ich ku kraju horúcej pahreby, všetky od nej zhruba rovnako ďaleko.
- Zemiaky pravidelne otáčajte, kým nebudú úplne prepečené – vtedy sa dajú ľahko prepichnúť nožom. Sladké zemiaky budú už úplne mäkké. Odložte ich z pahreby a nechajte aspoň 5 minút postáť bokom.
- Nožom zemiaky zvrchu narežte, roztvorte a dochuťte bryndzou, údenou mletou paprikou a kyslou smotanou, údeným syrom, jogurtom a bylinkami.