Reklama

Zemiaky z kraja pahreby: Najchutnejší recept na opekačku

Zemiaky v strede pahreby.

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jabolnková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Na opekačku si zbaľte aj zopár zemiakov, šupnite ich na kraj pahreby a keď budú upečené, máte z nich pochúťku ešte lepšiu, než sladký dezert! Garantujeme vám, že budú hviezdou vašej opekačky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najrýchlejšia večera: Upečte zemiaky na množstvo spôsobov!

    ZEMIAKY Z KRAJA PAHREBY

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 4 veľké zemiaky
    • 4 stredne veľké sladké zemiaky
    • 120 g plnotučnej nepasterizovanej 100-percentnej ovčej bryndze
    • 1 lyžička mletej údenej červenej papriky
    • 150 g kyslej smotany
    • 150 g údeného oštiepka
    • 150 g bieleho jogurtu
    • 2 lyžice oleja
    • 4 lyžičky byliniek (pažítka, petržlenová vňať, kôpor, koriander)
    • soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Zemiaky umyte, osušte, potrite olejom a osoľte. Položte ich ku kraju horúcej pahreby, všetky od nej zhruba rovnako ďaleko.
    2. Zemiaky pravidelne otáčajte, kým nebudú úplne prepečené – vtedy sa dajú ľahko prepichnúť nožom. Sladké zemiaky budú už úplne mäkké. Odložte ich z pahreby a nechajte aspoň 5 minút postáť bokom.
    3. Nožom zemiaky zvrchu narežte, roztvorte a dochuťte bryndzou, údenou mletou paprikou a kyslou smotanou, údeným syrom, jogurtom a bylinkami.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.