Reklama

Zelerová nátierka: jemná chuť čerstvého zeleru s osviežujúcim jabĺčkom

Zelerová nátierka s jablkom.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pri zelerovej nátierke experimentujte s prísadami a nájdite tú správnu rovnováhu, ktorá osloví vaše chuťové poháriky. My sme ju našli, skúste ju i vy!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Skvelá a ZDRAVÁ CÍCEROVÁ NÁTIERKA na výlet aj piknik: Namiešate ju raz-dva!
    Zdroj: NMH

    Jedným z obľúbených spôsobov, ako si vychutnať zeler, je práve nátierka. Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte našu zdravú pomazánku so zelerom, vajíčkami a jablkom. Tento jednoduchý a chutný recept kombinuje sviežosť zeleru, jemnosť vajíčok a sladkú chuť jablka, čo vytvára vyváženú kombináciu chutí. Nátierka je osviežujúca a krémová, s príjemným sladkokyslým nádychom od jablka, ktoré skvele dopĺňa zeler a vajíčka. Tento pokrm je ideálny na raňajky, večeru alebo ako ľahký snack, ktorý vás zasýti, ale nezaťaží trávenie.

    Zdravý zeler

    Zeler je vynikajúcou a zdravou zeleninou, ktorá je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu. Obsahuje vitamín C, ktorý podporuje imunitný systém, a vitamíny skupiny B, ktoré sú dôležité pre správne fungovanie nervového systému. Zeler je tiež známy svojimi diuretickými účinkami, čo znamená, že pomáha odstraňovať prebytočnú vodu z tela a podporuje detoxikáciu. Okrem toho má nízky obsah kalórií, čo ho robí ideálnym pre tých, ktorí sa snažia udržiavať zdravú hmotnosť.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Zelerová nátierka s jablkom chutí skvelo!

    Zelerová nátierka

    4 porcie, príprava 15 minút
    INGREDIENCIE

    • 3 vajcia
    • 1 malý zeler
    • 1 malé jablko
    • 3 lyžice kyslej smotany
    • 3 lyžice majonézy
    • 50 g syra v črievku
    • citrónová šťava podľa chuti
    • soľ, mleté biele korenie
    • mäta

    POTREBUJETE

    1. Vajcia uvarte natvrdo. Po vychladnutí nakrájajte nadrobno. Zeler očistite, umyte a najemno nastrúhajte. Jablko tiež nastrúhajte na jemnom strúhadle.
    2. V miske spolu premiešajte. Pridajte nakrájané vajcia, kyslú smotanu, majonézu, syr a citrónovú šťavu. Ochuťte soľou a korením. Môžete dochutiť najemno nasekanou mätou.
    3. Nechajte minimálne hodinu postáť v chladničke, aby sa všetky chute prepojili. Podávajte s obľúbeným pečivom.

    Autor článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.