Reklama

Zaspali ste? Hrnčekový recept na pečený ovsený koláč vám zachráni ráno!

Začnite deň zdravo! Koláč z pečených ovsenéých vločiek si vychutná celá rodina.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Nina Smiešna

Nina Smiešna

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Rušné ráno, no chcete začať deň zdravo? Pečený ovsený koláč je tou správnou voľbou! Pripravíte ho jednoducho vopred a môžete ho zabaliť aj deťom do školy.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ovsené vločky na raňajky? Pozor! Kedy treba užiť vápnik, aby sa uložil do kostí?

    Ak milujete rýchle a výživné raňajky, pečené ovsené vločky sú ideálnym riešením! Sú vláčne, lahodné a plné vlákniny, vďaka čomu vás zasýtia na celé dopoludnie. Navyše si ich môžete pripraviť dopredu podľa vlastných chutí a preferencií. Tiež vám prezradíme, že deti ich milujú!

    Náš TIP:
    môžete ich podávať aj ako zdravý koláčik pre návštevu.

    Zdroj: Shutterstock

    Začnite deň zdravo! Koláč z pečených ovsenéých vločiek si vychutná celá rodina.

    Pečený ovsený koláč

    Čas prípravy 5 minút, čas pečenia 30-35 minút
    POTREBUJETE:

    • 2 prezreté banány 
    • 1/4 šálky javorového sirupu (prípadne medu)
    • 1/4 šálky mandľového masla (alebo iného masla prípadne kokosového oleja)
    • 1 1/4 šálky rastlinného alebo plnotučného mlieka
    • 2 šálky ovsených vločiek
    • 1/2 lyžičky sódy bikarbóna
    • 1/2 lyžičky škorice
    • Voliteľné: čokoládové lupienky, kokos, sušené brusnice, čerstvé čučoriedky

    TIP: banány môžte vymeniť za 2 šálky jahôd, prípadne použiť 1 banán a 1 šálku čerstvých jahôd

    POSTUP:

    1. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov, pripravíme si zapekaciu misu (papier a pečenie netreba). Banány roztlačíme vidličkou, pridáme javorový sirup, maslo, mlieko a rozmiešame. Všetko môžeme pripravovať priamo v zapekacej mise.
    2. Pridáme ovsené vločky, sódu bikarbóna, škoricu a premiešame tak, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.
    3. Na záver povtláčame čerstvé ovocie alebo čokoládu, prípadne inú surovinu podľa preferencie (viď voliteľné). 
    4. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 30-35 minút, pokým nieje koláč zlatistý na povrchu. 

    TIP: Môžeme podávať s arašidovým alebo iným maslom, bielym jogurtom alebo čerstvým ovocím. Dobrú chuť! 

     

    Autor článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.