Zaspali ste? Hrnčekový recept na pečený ovsený koláč vám zachráni ráno!
6. 3. 2025, 6:01

Zdroj: Shutterstock
Rušné ráno, no chcete začať deň zdravo? Pečený ovsený koláč je tou správnou voľbou! Pripravíte ho jednoducho vopred a môžete ho zabaliť aj deťom do školy.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Ak milujete rýchle a výživné raňajky, pečené ovsené vločky sú ideálnym riešením! Sú vláčne, lahodné a plné vlákniny, vďaka čomu vás zasýtia na celé dopoludnie. Navyše si ich môžete pripraviť dopredu podľa vlastných chutí a preferencií. Tiež vám prezradíme, že deti ich milujú!
Náš TIP: môžete ich podávať aj ako zdravý koláčik pre návštevu.
Zdroj: Shutterstock
Začnite deň zdravo! Koláč z pečených ovsenéých vločiek si vychutná celá rodina.
Pečený ovsený koláč
Čas prípravy 5 minút, čas pečenia 30-35 minút
POTREBUJETE:
- 2 prezreté banány
- 1/4 šálky javorového sirupu (prípadne medu)
- 1/4 šálky mandľového masla (alebo iného masla prípadne kokosového oleja)
- 1 1/4 šálky rastlinného alebo plnotučného mlieka
- 2 šálky ovsených vločiek
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóna
- 1/2 lyžičky škorice
- Voliteľné: čokoládové lupienky, kokos, sušené brusnice, čerstvé čučoriedky
TIP: banány môžte vymeniť za 2 šálky jahôd, prípadne použiť 1 banán a 1 šálku čerstvých jahôd
POSTUP:
- Rúru rozohrejeme na 180 stupňov, pripravíme si zapekaciu misu (papier a pečenie netreba). Banány roztlačíme vidličkou, pridáme javorový sirup, maslo, mlieko a rozmiešame. Všetko môžeme pripravovať priamo v zapekacej mise.
- Pridáme ovsené vločky, sódu bikarbóna, škoricu a premiešame tak, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.
- Na záver povtláčame čerstvé ovocie alebo čokoládu, prípadne inú surovinu podľa preferencie (viď voliteľné).
- Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 30-35 minút, pokým nieje koláč zlatistý na povrchu.
TIP: Môžeme podávať s arašidovým alebo iným maslom, bielym jogurtom alebo čerstvým ovocím. Dobrú chuť!