Reklama

Ovsené, ražné, špaldové: Ktoré VLOČKY su vhodné pre vás?

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o ovsených vločkách, vrátane tipov na prípravu a otázok ohľadne zdravia, nájdete v našom najnovšom podcaste Dobré jedlo pre Zdravie. O vločkách sme sa rozprávali s biochemičkou Veronikou Hanákovou.

Anketa

Jedávate ovsené vločky?

  • Áno, pravidelne75%
  • Nie, vôbec2%
  • Občas keď mi ich niekto ponúkne alebo sú ukryté v jedle a neviem o nich21%

Hlasovanie bolo ukončené

V podcaste o ovsených vločkách sa dozviete:

  • Prečo by sme ich mali jesť, keď patria k sacharidom?
  • Aký je rozdiel medzi veľkými a jemnými vločkami?
  • Ktorý druh prípravy je pre náš organizmus najprospešnejší: máme ich radšej povariť, fermentovať, upiecť alebo jesť surové?
  • Čo je to "overnight" ovsená kaša a ako sa pripravuje?
  • Je lepšie vločky zalievať mliekom alebo vodou?
  • Koľko by ich mala zjesť žena, muž a kedy zaradiť vločky do jedálnička detí?
  • Môžu jesť vločky aj diabetici?
  • Kedy pomôžu pri zápche a kedy vedia uškodiť?
  • Pre koho sú vhodné ovsené, ryžové, ražné, špaldové či pohánkové a aký je rozdiel medzi bezlepkovými a tými s lepkom?
  • Odborníčka nám prezradila aj recepty s ovsenými vločkami, ktoré nezaberú veľa času a sú "za babku".

Celý podcast si môžete vypočuť tu:

Vypočujte si aj naše ďalšie epizódy podcastu Dobré jedlo pre Zdravie :

Autor článku

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.