Ovsené, ražné, špaldové: Ktoré VLOČKY su vhodné pre vás?
27. 5. 2024, 11:18 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)
Reklama
Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o ovsených vločkách, vrátane tipov na prípravu a otázok ohľadne zdravia, nájdete v našom najnovšom podcaste Dobré jedlo pre Zdravie. O vločkách sme sa rozprávali s biochemičkou Veronikou Hanákovou.
Anketa
Jedávate ovsené vločky?
- Áno, pravidelne75%
- Nie, vôbec2%
- Občas keď mi ich niekto ponúkne alebo sú ukryté v jedle a neviem o nich21%
Hlasovanie bolo ukončené
V podcaste o ovsených vločkách sa dozviete:
- Prečo by sme ich mali jesť, keď patria k sacharidom?
- Aký je rozdiel medzi veľkými a jemnými vločkami?
- Ktorý druh prípravy je pre náš organizmus najprospešnejší: máme ich radšej povariť, fermentovať, upiecť alebo jesť surové?
- Čo je to "overnight" ovsená kaša a ako sa pripravuje?
- Je lepšie vločky zalievať mliekom alebo vodou?
- Koľko by ich mala zjesť žena, muž a kedy zaradiť vločky do jedálnička detí?
- Môžu jesť vločky aj diabetici?
- Kedy pomôžu pri zápche a kedy vedia uškodiť?
- Pre koho sú vhodné ovsené, ryžové, ražné, špaldové či pohánkové a aký je rozdiel medzi bezlepkovými a tými s lepkom?
- Odborníčka nám prezradila aj recepty s ovsenými vločkami, ktoré nezaberú veľa času a sú "za babku".