Viac než len obložený toast! Skúste recept na dokonalý Club sendvič s batátovými čipsami
23. 3. 2025, 6:01

Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo
Club sendvič - ikona rýchleho a chutného jedla s bohatou histótiou. Jeho jednoduchá príprava a neodolateľná kombinácia chutí sú dôvodom, prečo je taký obľúbený na celom svete.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Club sendvič je jedným z najpopulárnejších a najznámejších sendvičov na svete. Jeho bohatá a chutná kombinácia ho robí obľúbeným nielen v reštauráciách, ale aj ako rýchle občerstvenie doma. Tento sendvič sa skladá z troch vrstiev chleba a rôznych ingrediencií, medzi ktoré patria kuracie mäso, slanina, zelenina a majonéza. Všetky tieto ingrediencie spolu vytvárajú ideálnu kombináciu chuti, ktorá si získala mnoho fanúšikov.
Anketa
Už ste niekedy skúsili pripraviť Club sendvič?
Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo
Club sendvič sa stal neodmysliteľnou súčasťou reštauračných menu po celom svete.
Ako vznikol club sendvič?
Pôvod club sendviča sa často pripisuje prvému klubu v New Yorku - Union Club, kde sa tento sendvič údajne začal pripravovať v 19. storočí. Niektoré zdroje uvádzajú, že sa začal podávať v 1894 ako rýchla a výživná pochúťka pre členov klubu, ktorí hľadali niečo chutné a rýchle na občerstvenie. Iná verzia tvrdí, že recept na tento sendvič vznikol v klube Saratoga, kde bol zaujímavý tým, že mal tri vrstvy chleba. Tento koncept sa neskôr rozšíril a stal sa obľúbeným po celých Spojených štátoch.
Vyskúšajte našu verziu Club sendviču s domácimi batátovými čipsami, ktoré nájdete na druhej strane.
Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo
Tento sendvič je skvelý na rýchle občerstvenie, ktoré zasýti a zároveň chutí skvelo.
Club sendvič
2 porcie, 30 minút
INGREDIENCIE
- 1 väčšie kuracie prso
- soľ, čerstvé mleté korenie
- olivový olej
- 6 ks toastového chleba
- Majonéza
- 1 strúčik údeného cesnaku (alebo klasický cesnak)
- 1 lyžička olivového oleja
- šalát Lolo Biondo
- Ľadový šalát
- Paradajka
- Slanina / 4 plátky
POSTUP
- Kuracie prso umyjeme, usušíme, nakrájame na väčšie kúsky (tak, aby sme mohli mäso rovnomerne rozdeliť medzi dva sendviče), potrieme olivovým olejom a z každej strany osolíme a okoreníme. Prichystáme si zeleninu.
- Zo šalátov si oddelíme menšie listy, ktoré poriadne umyjeme a usušíme v sušičke alebo kuchynskými utierkami. Paradajku umyjeme a nakrájame na kolieska.
- Majonézu zmiešame s pretlačeným cesnakom a olivovým olejom, môžeme pridať aj rôzne čerstvé bylinky (nasekané).
- Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej a opečieme na ňom kuracie prsia. Zatiaľ, čo sa opeká mäso, vložíme hrianky na gril alebo na mriežku do rúry a veľmi zľahka a jemne ich opečieme (pozor, neopekáme príliš dlho, aby sendvič nezoschol a neostal príliš chrumkavý, pokrm by sa veľmi ťažko konzumoval).
- K mäsu medzičasom pridáme aj slaninku a opečieme ju dochrumkava.
- Na opečený toastový chlieb natrieme majonézu, uložíme lolo biondo, kuracie prsia, (syr ak používame), toastový chlieb, opäť natrieme majonézou, uložíme ľadový šalát, paradajku, slaninu, batátové čipsy alebo tortilly. Prikryjeme vrchným toastom a prepichneme dlhým špáradlom.
Recept na batátové čipsy nájdete na ďalšej strane >>>