Reklama

Vegetariánske jedlo súce aj na oslavu: Recept na WELINGTON S HUBAMI si obľúbia všetci!

Hubový wellington.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Lahodná kombinácia šťavnatých húb, jemných gaštanov, sladkých brusníc a chrumkavého lístkového cesta je vhodná aj na honosnú rodinnú oslavu. Vyskúšajte nový recept z rubriky Veggie s Veronikou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Odborníčka radí: Ktoré huby môžeme pestovať doma a v záhrade?

    Pošlite nám fotografie svojich vegetariánskych alebo vegánskych dobrôt s heslom VEGGIE S VERONIKOU a my vyberieme jedného z vás, ktorého odmeníme hodnotným pomocníkom do kuchyne. Fotografie posielajte do 2. februára na dobrejedlo@newsandmedia.sk

    WELINGTON S HUBAMI A GAŠTANMI

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 35 AŽ 40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 3 lyžice slnečnicového oleja
    • 2 šalotky
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 600 g mix šampiňónov
    • 100 g špenátových listov
    • 250 g veľkých portobello šampiňónov
    • 200 g uvareného bulguru (75 g sušeného)
    • 180 g uvarených gaštanov
    • 50 g sušených brusníc
    • 50 g píniových orieškov
    • soľ a korenie
    • 2 lyžičky nasekaného rozmarínu
    • 2 pláty rozvaľkaného lístkového cesta
    • 3 lyžice mlieka
    • štvrť lyžičky mletej kurkumy

    POSTUP:
    1. Vo veľkej panvici zohrejte 2 polievkové lyžice oleja a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte pretlačený cesnak, huby nakrájané nadrobno a restujte, kým sa nevyparí všetka tekutina.
    2. Odstavte, pridajte špenátové listy a nechajte vychladnúť.
    3. Na zvyšnom oleji osmažte veľké portobello šampiňóny, tak aby trochu zmäkli, a vyberte ich z panvice.

    4. Bulgur zalejete vriacou vodou v pomere 1 : 2 a varte približne 15 minút do zmäknutia. Do misy vsypte uvarený bulgur, nahrubo nasekané gaštany, brusnice, opražené píniové oriešky, pridajte hubovú zmes a všetko ochuťte soľou, korením a rozmarínom. Dobre premiešajte.
    5. Lístkové cesto rozvaľkajte na obdĺžnik. Do stredu naložte vychladnutú zmes a vytvarujte ju do tvaru valca. Navrch položte veľké šampiňóny.

    6. Náplň zakryte druhým plátom cesta tesne okolo náplne. Okraje orežte, tak aby okolo náplne ostali približne 2 cm cesta. Cesto zahnite a dobre zatlačte. Povrch jemne narežte a z odrezkov cesta vykrojte lístky, ktorými ho ozdobte.

    7. Nakoniec povrch potrite mliekom, v ktorom ste rozmiešali kurkumu a vložte do rúry vyhriatej na 210°C. Pečte 35 až 40 minút.

    Autor článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.