Vegetariánske jedlo súce aj na oslavu: Recept na WELINGTON S HUBAMI si obľúbia všetci!
27. 1. 2025, 16:03

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Lahodná kombinácia šťavnatých húb, jemných gaštanov, sladkých brusníc a chrumkavého lístkového cesta je vhodná aj na honosnú rodinnú oslavu. Vyskúšajte nový recept z rubriky Veggie s Veronikou.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Galéria k článku

Pošlite nám fotografie svojich vegetariánskych alebo vegánskych dobrôt s heslom VEGGIE S VERONIKOU a my vyberieme jedného z vás, ktorého odmeníme hodnotným pomocníkom do kuchyne. Fotografie posielajte do 2. februára na dobrejedlo@newsandmedia.sk
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Hubový wellington.
WELINGTON S HUBAMI A GAŠTANMI
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 35 AŽ 40 MINÚT
Potrebujete:
- 3 lyžice slnečnicového oleja
- 2 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- 600 g mix šampiňónov
- 100 g špenátových listov
- 250 g veľkých portobello šampiňónov
- 200 g uvareného bulguru (75 g sušeného)
- 180 g uvarených gaštanov
- 50 g sušených brusníc
- 50 g píniových orieškov
- soľ a korenie
- 2 lyžičky nasekaného rozmarínu
- 2 pláty rozvaľkaného lístkového cesta
- 3 lyžice mlieka
- štvrť lyžičky mletej kurkumy
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Hubový wellington.
POSTUP:
1. Vo veľkej panvici zohrejte 2 polievkové lyžice oleja a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte pretlačený cesnak, huby nakrájané nadrobno a restujte, kým sa nevyparí všetka tekutina.
2. Odstavte, pridajte špenátové listy a nechajte vychladnúť.
3. Na zvyšnom oleji osmažte veľké portobello šampiňóny, tak aby trochu zmäkli, a vyberte ich z panvice.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Hubový wellington.
4. Bulgur zalejete vriacou vodou v pomere 1 : 2 a varte približne 15 minút do zmäknutia. Do misy vsypte uvarený bulgur, nahrubo nasekané gaštany, brusnice, opražené píniové oriešky, pridajte hubovú zmes a všetko ochuťte soľou, korením a rozmarínom. Dobre premiešajte.
5. Lístkové cesto rozvaľkajte na obdĺžnik. Do stredu naložte vychladnutú zmes a vytvarujte ju do tvaru valca. Navrch položte veľké šampiňóny.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Hubový wellington.
6. Náplň zakryte druhým plátom cesta tesne okolo náplne. Okraje orežte, tak aby okolo náplne ostali približne 2 cm cesta. Cesto zahnite a dobre zatlačte. Povrch jemne narežte a z odrezkov cesta vykrojte lístky, ktorými ho ozdobte.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Hubový wellington.
7. Nakoniec povrch potrite mliekom, v ktorom ste rozmiešali kurkumu a vložte do rúry vyhriatej na 210°C. Pečte 35 až 40 minút.