Čo dnes variť na večeru? RÝCHLY RECEPT na BULGUR s mrkvou a vňatkou je stvorený na jar!
23. 4. 2024, 15:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Ľahký recept plný chuti a zdravej jarnej zeleniny sa výborne hodí uprostred pracovného týždňa, keď nie je veľa času na prípravu večere.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
25 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Lahodná ŠPARGĽA, z ktorej nepriberiete: Objavte aj vy túto delikatesu!Tomuto tureckému jedlu sa hovorí tabouleh (tabulé).Bulgur v ňom môžete nahradiť kuskusom.
MRKVOVÝ ŠALÁT S BULGUROM A VŇAŤAMI
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Zdroj: Laura Witteková
Mrkvový šalát s bulgurom a vňaťami.
Potrebujete:
- 1 zväzok mladej mrkvy
- 1 lyžička rasce
- morská soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
Na šalát:
- 100 g bulguru
- 2 hrste mrkvovej vňate
- 1 menšia hrsť petržlenovej vňate
- pol zväzku mäty
- 3 jarné cibuľky
- šťava z 1 citróna
- 60 g mandlí
- pol granátového jablka
- soľ
- olivový olej
POSTUP:
- Rúru predhrejte na 200 °C. Očistenú mrkvu naukladajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a posypte rascou, soľou a čiernym korením. Pečte v rúre asi 30 minút. Po 20 minútach pečenia plechom potraste, aby sa mrkvy prepiekli rovnomerne.
- Zatiaľ uvarte bulgur podľa návodu na obale v osolenej vode, zlejte a dajte do misy. Pridajte nasekanú mrkvovú a petržlenovú vňať, mätu, nakrájané jarné cibuľky a premiešajte s olivovým olejom aj citrónovou šťavou. Podľa potreby osoľte.
- Tabouleh podávajte s upečenými mrkvami, posypané jadierkami z granátového jablka a nasekanými mandľami.