Reklama

Čo dnes variť na večeru? RÝCHLY RECEPT na BULGUR s mrkvou a vňatkou je stvorený na jar!

Mrkvový šalát s bulgurom a vňaťami.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Ľahký recept plný chuti a zdravej jarnej zeleniny sa výborne hodí uprostred pracovného týždňa, keď nie je veľa času na prípravu večere.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lahodná ŠPARGĽA, z ktorej nepriberiete: Objavte aj vy túto delikatesu!

    Tomuto tureckému jedlu sa hovorí tabouleh (tabulé).Bulgur v ňom môžete nahradiť kuskusom.

    MRKVOVÝ ŠALÁT S BULGUROM A VŇAŤAMI

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Zdroj: Laura Witteková

    Mrkvový šalát s bulgurom a vňaťami.

    Potrebujete:

    • 1 zväzok mladej mrkvy
    • 1 lyžička rasce
    • morská soľ, mleté čierne korenie
    • olivový olej

    Na šalát:

    • 100 g bulguru
    • 2 hrste mrkvovej vňate
    • 1 menšia hrsť petržlenovej vňate
    • pol zväzku mäty
    • 3 jarné cibuľky
    • šťava z 1 citróna
    • 60 g mandlí
    • pol granátového jablka
    • soľ
    • olivový olej

    POSTUP:

    1. Rúru predhrejte na 200 °C. Očistenú mrkvu naukladajte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a posypte rascou, soľou a čiernym korením. Pečte v rúre asi 30 minút. Po 20 minútach pečenia plechom potraste, aby sa mrkvy prepiekli rovnomerne.
    2. Zatiaľ uvarte bulgur podľa návodu na obale v osolenej vode, zlejte a dajte do misy. Pridajte nasekanú mrkvovú a petržlenovú vňať, mätu, nakrájané jarné cibuľky a premiešajte s olivovým olejom aj citrónovou šťavou. Podľa potreby osoľte.
    3. Tabouleh podávajte s upečenými mrkvami, posypané jadierkami z granátového jablka a nasekanými mandľami.

    Vyskúšajte aj ďalšie chutné recepty z Dobrého jedla: