Reklama

Vegetariánske jedlo súce aj na oslavu: Recept na WELINGTON S HUBAMI si obľúbia všetci!

Hubový wellington.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Lahodná kombinácia šťavnatých húb, jemných gaštanov, sladkých brusníc a chrumkavého lístkového cesta je vhodná aj na honosnú rodinnú oslavu. Vyskúšajte nový recept z rubriky Veggie s Veronikou.

Pošlite nám fotografie svojich vegetariánskych alebo vegánskych dobrôt s heslom VEGGIE S VERONIKOU a my vyberieme jedného z vás, ktorého odmeníme hodnotným pomocníkom do kuchyne. Fotografie posielajte do 2. februára na dobrejedlo@newsandmedia.sk

WELINGTON S HUBAMI A GAŠTANMI

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 35 AŽ 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 3 lyžice slnečnicového oleja
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 600 g mix šampiňónov
  • 100 g špenátových listov
  • 250 g veľkých portobello šampiňónov
  • 200 g uvareného bulguru (75 g sušeného)
  • 180 g uvarených gaštanov
  • 50 g sušených brusníc
  • 50 g píniových orieškov
  • soľ a korenie
  • 2 lyžičky nasekaného rozmarínu
  • 2 pláty rozvaľkaného lístkového cesta
  • 3 lyžice mlieka
  • štvrť lyžičky mletej kurkumy

POSTUP:
1. Vo veľkej panvici zohrejte 2 polievkové lyžice oleja a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridajte pretlačený cesnak, huby nakrájané nadrobno a restujte, kým sa nevyparí všetka tekutina.
2. Odstavte, pridajte špenátové listy a nechajte vychladnúť.
3. Na zvyšnom oleji osmažte veľké portobello šampiňóny, tak aby trochu zmäkli, a vyberte ich z panvice.

4. Bulgur zalejete vriacou vodou v pomere 1 : 2 a varte približne 15 minút do zmäknutia. Do misy vsypte uvarený bulgur, nahrubo nasekané gaštany, brusnice, opražené píniové oriešky, pridajte hubovú zmes a všetko ochuťte soľou, korením a rozmarínom. Dobre premiešajte.
5. Lístkové cesto rozvaľkajte na obdĺžnik. Do stredu naložte vychladnutú zmes a vytvarujte ju do tvaru valca. Navrch položte veľké šampiňóny.

6. Náplň zakryte druhým plátom cesta tesne okolo náplne. Okraje orežte, tak aby okolo náplne ostali približne 2 cm cesta. Cesto zahnite a dobre zatlačte. Povrch jemne narežte a z odrezkov cesta vykrojte lístky, ktorými ho ozdobte.

7. Nakoniec povrch potrite mliekom, v ktorom ste rozmiešali kurkumu a vložte do rúry vyhriatej na 210°C. Pečte 35 až 40 minút.

Autor článku

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.