Reklama

Tajomstvo fit postavy? Tieto lievance plné bielkovín

Ilustračné foto

Zdroj: Aleksandra Bojenko/Shutterstock.com

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Sú nadýchané, chutné a pritom nutrične vyvážené – vďaka gréckemu jogurtu alebo cottage cheese obsahujú vysoké množstvo bielkovín, ktoré podporujú rast svalov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Je pravda, že čím sme starší, tým potrebujeme menej bielkovín?

    Ak hľadáte raňajky, ktoré vás zasýtia na dlhé hodiny a zároveň podporia regeneráciu svalov, tieto bielkovinové lievance sú skvelou voľbou. Bielkoviny sú kľúčové pre správne fungovanie tela – podporujú svalový rast, udržiavajú stabilnú hladinu cukru v krvi a pomáhajú predchádzať návalom hladu.

    Raňajky bohaté na bielkoviny tiež znižujú chuť na sladké počas dňa a pomáhajú s lepšou koncentráciou. A čo je najlepšie? Na tento recept nepotrebujete žiadny proteínový prášok – všetko potrebné získate z bežných surovín, ako je grécky jogurt alebo cottage cheese.

    Zdroj: Aleksandra Bojenko/Shutterstock.com

    Lievance plné bielkovín si zamilujete.

    LIEVANCE PLNÉ BIELKOVÍN

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT 

    Potrebujete: 

    • 100 g gréckeho jogurtu (alebo cottage cheese)
    • 2 vajcia
    • 50 ml mlieka (kravské alebo rastlinné)
    • 60 g jemných ovsených vločiek
    • 1/2 ČL prášku do pečiva
    • 1 ČL medu alebo iného sladidla (voliteľné)
    • 1/2 ČL škorice (voliteľné)
    • Kokosový olej na opekanie
    • ovocie, orechové maslo na podávanie 

    Postup: 

    1. V miske rozmixujte grécky jogurt s vajcami a mliekom dohladka. Pridajte ovsené vločky, prášok do pečiva, prípadne škoricu a sladidlo. Premiešajte a nechajte cesto 5 minút postáť, aby vločky nasiakli tekutinu a mierne zhustli.
    2. Na panvici rozohrejte trochu kokosového oleja a naberačkou vytvorte menšie lievance. Pečte na miernom ohni asi 2 minúty z jednej strany, potom otočte a dopečte ďalšiu minútu, kým sú lievance nadýchané a zlatisté.
    3. Podávajte s čerstvým ovocím, orechovým maslom alebo trochou gréckeho jogurtu navrchu.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.