Reklama

Obed či večera s dokonalou farbou: Uvarte si skvelé HOKKAIDO RIZOTO

Krémové Hokkaido je jednoduché na prípravu.

Zdroj: Monika Fajdová / Sweetlifeofmimi

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Objavte čaro hokkaido tekvice, ktorá obohatí vaše rizoto o jemnú krémovú chuť a cenné živiny.

Kto tvrdí, že tekvica patrí len k jeseni? Hokkaido tekvica je výživnou surovinou, ktorá dodá každému jedlu bohatú chuť a jemnú krémovú konzistenciu. Jej prirodzene sladkastá chuť dokonale ladí s ryžou na rizoto, vytvára zamatovú textúru a v spojení s aromatickými bylinkami a parmezánom vznikne jedlo, ktoré vás zahreje a poteší.

Hokkaido tekvica je bohatá na betakarotén, vitamíny A, C, E a dôležité minerály ako draslík a horčík. Posilňuje imunitu, podporuje zdravie očí a pomáha pri trávení vďaka vysokému obsahu vlákniny. Jej výhodou je aj to, že ju nemusíte šúpať – šupka sa počas varenia rozvarí a ešte viac obohatí jedlo o cenné živiny.

Zdroj: Monika Fajdová / Sweetlifeofmimi

Krémové Hokkaido je jednoduché na prípravu.

Tekvicové rizoto je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú ľahký, no sýty a výživný obed alebo večeru. Jeho príprava je jednoduchá a výsledkom je krémové, voňavé jedlo, ktoré sa hodí nielen na chladné dni. Ak ho ešte nepoznáte, teraz je ten pravý čas ho vyskúšať! Spoznajte viac receptov, tipy a triky na mojom instagramovom profile sweetlifeofmimi, teším sa na vás!

KRÉMOVÉ HOKKAIDO RIZOTO

2 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT

Potrebujete: 

  • 1 kg hokkaido tekvice
  • 1 PL oleja
  • 1 ČL sušeného rozmarínu alebo 1 vetvička čerstvého
  • 500 ml vývaru
  • 100 g anglickej slaniny
  • 2 menšie cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 50 g masla
  • 2 PL cream cheese
  • 250 g ryže Arborio

POSTUP: 

  1. Hokkaido vydlabte a nakrájajte (šupku môžete nechať, ale ja mám radšej bez), polejte 1 PL oleja, posoľte, pridajte rozmarín a pečte pri 200°C asi 25 minút. Rozmixujte s troškou vývaru na hustejšie pyré. 
  2. Slaninu si dajte vypražiť do hrnca, v ktorom budete pripravovať rizoto, opečenú nechajte na papierovej kuchynskej utierke, aby zostala chrumkavá.
  3. Do vypečenej masti dajte nadrobno nakrájanú cibuľu, keď bude už opražená, pridajte aj cesnak. Nasypte ryžu, trochu opražte a zalejte vínom. Nechajte vypariť alkohol, pridajte tekvicové pyré a po naberačkách zohriaty vývar.
  4. Varte na strednom plameni a často miešajte. Keď bude ryža hotová, pridajte cream cheese a odstavte. Na záver pridajte maslo a nastrúhaný parmezán. Podávajte so slaninovým čipsom.

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.