Reklama

Toast s avokádom, vajíčkom a marinovanými reďkovkami: Rýchle raňajky plné chutí

Skvelé (nielen) víkendové raňajky!

Zdroj: Monika Fajdová / Midjourney

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hľadáte rýchle, výživné a chutné raňajky? Vyskúšajte náš toast s avokádom, vajíčkom a sviežimi marinovanými reďkovkami. Kombinácia zdravých tukov, bielkovín a chrumkavej zeleniny vás zasýti a dodá energiu na celé dopoludnie.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nela Pocisková pripravila zdravú avokádovú nátierku.

    Avokádo patrí k tým potravinám, ktoré si buď zamilujete, alebo im dlho prichádzate na chuť. Ak však hľadáte zdravú a výživnú raňajkovú inšpiráciu, je práve avokádo tou najlepšou voľbou. Obsahuje totiž kvalitné mononenasýtené tuky, ktoré sú prospešné pre srdce, a zároveň vám dodajú dlhodobý pocit sýtosti. Na rozdiel od raňajok plných cukru vám toast s avokádom zabezpečí stabilnú hladinu energie a zabráni chutiam na sladké už pred obedom.

    Anketa

    Máte radi avokádo?

    Zázračné reďkovky

    A prečo do tohto raňajkového taniera zaradiť aj reďkovky? Tieto drobné, chrumkavé guľôčky sú bohaté na vitamín C, vlákninu a antioxidanty. Podporujú trávenie, osviežia jedlo svojou jemne pikantnou chuťou a navyše majú minimum kalórií. V tomto recepte ich navyše dochutíme jednoduchou marinádou s citrónovou šťavou a olivovým olejom, vďaka ktorej dostanú nový rozmer a šalátovú sviežosť. Tento toast je tak dokonalou kombináciou zdravých tukov, bielkovín aj zeleniny – presne to, čo vaše telo ráno potrebuje.

    Zdroj: Monika Fajdová / Midjourney

    Skvelé (nielen) víkendové raňajky!

    Toast s avokádom, vajíčkom a marinovanými reďkovkami

    2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT 

    Potrebujete: 

    • 2 krajce kváskového alebo celozrnného chleba
    • 1 zrelé avokádo
    • 2 vajcia
    • 4–5 čerstvých reďkoviek
    • 1 lyžička citrónovej šťavy
    • 1 lyžička olivového oleja
    • Štipka soli
    • Čerstvo mleté čierne korenie
    • Štipka chilli vločiek (voliteľné)
    • Pažítka alebo petržlenová vňať na posypanie

    Postup

    1. Reďkovky nakrájajte na tenké plátky a premiešajte ich s citrónovou šťavou, olivovým olejom, štipkou soli, čiernym korením a chilli vločkami, ak máte radi pikantné chute. Nechajte ich marinovať aspoň 10 minút, aby zmäkli a nasiakli chuťou.
    2. Medzitým si uvarte vajíčka na mäkko (cca 6 minút od bodu varu), následne ich schlaďte v studenej vode a olúpte. Chlieb opečte na panvici alebo v hriankovači dozlatista. Avokádo roztlačte vidličkou, ochuťte soľou, korením a kvapkou citrónovej šťavy.
    3. Na každý toast natrite avokádo, pridajte polovicu vajíčka a navrch poukladajte marinované reďkovky. Posypte čerstvými bylinkami a podávajte.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.