Reklama

Nepečená JAHODOVÁ TORTA: Ľahký RECEPT na svieži dezert budete robiť celú sezónu!

Jahodová torta.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jahôdky sa červenajú a konečne si ich môžete naplno vychutnať v lahodných dezertoch. Vyskúšajte napríklad aj recept na jahodovú tortu bez pečenia od našej cukrárky Veroniky. Je krásna a mimoriadne chutná!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tvarohové KOLÁČE ako sen: Z tých kombinácií chutí sa roztopíte!

    JAHODOVÁ TORTA

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Jahodová torta.

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 12 MINÚT + TUHNUTIE

    Potrebujete:
    Na základ:
    • 250 g maslových sušienok
    • citrónovej kôry
    • 100 g masla
    • 16 približne rovnakých jahôd

    Na jahodovú penu:
    • 15 g plátkovej želatíny
    • 400 g jahôd + na ozdobenie
    • 60 g krupicového cukru
    • 1 lyžička citrónovej šťavy
    • 400 ml šľahačkovej smotany
    • 60 g práškového cukru
    • 1 lyžička vanilkovej pasty

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Obľúbené REZY: Recepty na ZÁKUSKY vyskúšajte už tento víkend!

      POSTUP:

      1. Sušienky s citrónovou kôrou rozmixujte. Pridajte rozpustené maslo a premiešajte. Dno formy s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie a na boky formy dajte hladkú cukrársku fóliu. Sušienky nasypte na dno a dobre utlačte. Vložte do chladničky.
      2. Približne rovnaké jahody umyte, osušte, rozkrojte na polovicu a poukladajte okolo vnútornej strany formy, rezom smerom von. Jemne zatlačte do sušienkového základu, aby sa pri nalievaní peny nepohli.
      3. Plátky želatíny namočte do studenej vody na 10-15 minút. Jahody umyte a očistite. Malé rozrežte na polovicu a veľké na štvrtiny. Pridajte cukor a citrónovú šťavu. Premiešajte a nechajte 5-10 minút macerovať, aby jahody pustili šťavu. Potom ponorným mixérom rozmixujte. Jahodové pyré preceďte cez jemné sitko, aby ste sa zbavili zrniečok.
      4. Vo veľkej mise vyšľahajte smotanu, práškový cukor a vanilkovú pastu na pevné špičky. Približne polovicu šálky jahodového pyré vlejte do malého hrnca, pridajte želatínu a zahrievajte, kým sa želatína nerozpustí. Nesmie však presiahnuť 50 °C. Takto rozpustenú želatínu vlejte k zvyšnému jahodovému pyré a dobre premiešajte.
      5. Jahodovo-želatínové pyré postupne prilievajte k šľahačke a jemne zapracujte. Jahodová pena bude hladká a mierne tekutá. Nalejte ju na pripravenú sušienkovú vrstvu. Rovnomerne rozotrite, aby pokryla všetky jahody. Odložte do chladničky aspoň na 3 hodiny.
      6. Po stuhnutí vyberte z formy, ozdobte jahodami a podávajte.

      Autori článku

      Tatiana Kubicová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.