Reklama

Cheesecake s REBARBOROU: Lahodný dezert s jogurtom a jahodami

Jogurtový cheesecake s rebarborou.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Tento recept musíte stihnúť vyskúšať ešte kým je rebarbora v sezóne. Dajte rebarboru na krémový cheesecake s jahodami - bude ešte lepšia a efektnejšia, než čerešnička na torte!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tvarohové KOLÁČE ako sen: Z tých kombinácií chutí sa roztopíte!

    JOGURTOVÝ CHEESECAKE S REBARBOROU

    Zdroj: Laura Witteková

    Jogurtový cheesecake s rebarborou.

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, CHLADENIE 3-4 HODINY
    Potrebujete:

    Na korpus:
    • 200 g celozrnných sušienok
    • 40 g datlí bez kôstky
    • 45 g masla
    • citrónová kôra
    • štipka soli

    Na jogurtovú plnku:
    • 60 ml vody
    • 2 lyžice želatínového prášku
    • 350 g mrazených jahôd
    • 4 lyžice krupicového cukru
    • 450 g hustého jogurtu
    • 200 ml smotany na šľahanie

    Na ozdobu:
    • rebarbora
    • 1 šálka vody
    • pol šálky krupicového cukru
    • šťava z jedného citróna

    POSTUP:

    1. Pripravte korpus: Sušienky a datle rozmixujte. Zmiešajte ich s maslom, citrónovou kôrou, so štipkou soli a utlačte do formy (22 cm) s dnom vyloženým papierom na pečenie. Dajte do chladničky.
    2. Urobte jogurtovú plnku: Do misky so studenou vodou nasypte želatínu a nechajte napučať – asi 10 minút. Jahody uvarte s cukrom a rozmixujte na pyré, 50 ml pyré odložte a zvyšok zmiešajte s jogurtom. Ak treba, doslaďte. Do odloženého pyré pridajte napučanú želatínu a veľmi jemne zahrejte, aby sa rozpustila.
    3. Do želatínovo-jahodového pyré pridajte lyžicu jogurtovej zmesi a zamiešajte. Pridajte ešte dve, tri lyžice, aby sa teploty vyrovnali. Potom želatínovú zmes vylejte do jogurtovej zmesi a dobre rozmiešajte.
    4. Smotanu vyšľahajte napevno a opatrne zamiešajte do jogurtovo-jahodovej zmesi. Hotovú zmes nalejte na sušienky a dajte do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, ideálne na noc.
    5. Rebarboru očistite a pomocou škrabky nakrájajte na tenké prúžky. Do hrnca dajte vodu a cukor. Nechajte zovrieť, potom plameň stíšte na minimum. Pridajte rebarborové prúžky a nechajte ich v sirupe 20-30 sekúnd. Potom ich osušte papierovou utierkou. Zvyšný sirup odložte.
    6. Vychladený cheesecake vyberte z formy a ozdobte prúžkami rebarbory. Jemne ich potrite zvyšným sirupom a nechajte v chladničke stuhnúť. Nakoniec cheesecake ozdobte jahodami a môžete krájať.