Gravlax v kôprovej marináde

Pinterest

Návšteva zo Švédska: LOSOS v štýle gravlax

Keď už pripravíte lososa v štýle gravlax, prečo by ste tradičnú škandinávsku pochúťku nevyužili na dramatické predjedlo či ľahký obed?

CHRENOVÉ PLACKY S AVOKÁDOM, GRAVLAXOM A POŠÍROVANÝM VAJÍČKOM

losos
Zdroj: Dobré jedlo / Natália Jablonková

2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

  • 150 g gravlaxu (alebo údeného lososa)

Na placky:

  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky smotanového chrenu (alebo čerstvého chrenu)
  • malá viazanička pažítky
  • soľ, mleté biele korenie
  • slnečnicový olej

Na pošírované vajíčka:

  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 vajcia
  • soľ, mleté čierne korenie

Na servírovanie:

  • 1 zrelé avokádo
  • kôra a šťava z polovice citróna
  • maldonská soľ, mleté biele korenie

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>