Logo
Reklama

LOSOSOVÉ lahôdky: Chutí vám ryba grilovaná či skôr surová?

LOSOS Jeho mäso bohaté na tuk y je považované za mimor iadnu lahôdku. Perfektne sa hodí na údenie a grilovanie, pretože sa nevysuší. Môže sa však konzumovať aj na surovo – škandinávsky gravadlax je losos marinovaný v soli a cukre s kôprom.

Zdroj: Vermillon

Reklama

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ryby sú zdravé, no aj tak ich štandardný Slovák zje za rok iba šesť kíl. A napríklad taký Islanďan až desaťkrát viac.

Diskusia

(0)

Autor článku

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.
Výber pre vás