Reklama

Skvelé fašírky z rybieho filé od Zuzky Vačkovej: Tento recept musíte vyskúšať!

Fašírky s citrónovou omáčkou podľa herečky Zuzany Vačkovej sú skvelé a jednoduché!

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama

Receptov na jedlá z rýb nie je nikdy dosť. Fašírky s citrónovou omáčkou podľa herečky Zuzany Vačkovej sú skvelé a jednoduché!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

    Herečka Zuzana Vačková miluje dobré jedlo a okrem hereckých povinností je mimoriadne aktívna aj na Instagrame. Jej sledovatelia sú už zvyknutí na to, že im často prináša aj tipy na skvelé recepty či tipy do kuchyne.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DAa_3s2sCt9/

    Netradičné quinoto s mäsom malo úspech.

    To, že sa v kuchyni zvŕta často a rada, predviedla aj u nás v Dobrom jedle! Jej skvelé zeleninové mafiny môžete podávať do polhodinky a prispôsobiť ich môžete podľa chuti každého člena rodiny. Keďže sa pomaly, ale isto blížia vianočné sviatky, známa blondínka uverejnila recept na fašírky z rybieho filé.

    Aj keď sú ryby zdravé a nízkokalorické, Slováci ich zjedia skutočne málo, malou svetlou výnimkou je práve vianočné obdobie. Pritom majú toľko výhod pre naše telo!

    Prečo jesť ryby?

    • Bohatý zdroj živín: Ryby obsahujú vysokokvalitné bielkoviny, vitamíny (najmä D a B2) a minerály ako vápnik, fosfor, železo, zinok, jód a horčík.
    • Omega-3 mastné kyseliny: Mastné ryby, ako losos, makrela či sardinky, sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré podporujú zdravie srdca, mozgu a znižujú zápaly v tele.
    • Podpora kardiovaskulárneho systému: Pravidelná konzumácia rýb môže znižovať riziko srdcového infarktu a mozgovej mŕtvice.
    • Zlepšenie funkcie mozgu: Omega-3 mastné kyseliny prispievajú k lepšej pamäti a kognitívnym funkciám, čím môžu znižovať riziko neurodegeneratívnych ochorení.
    • Podpora zraku: Vitamín A a omega-3 mastné kyseliny v rybách prispievajú k zdraviu očí a môžu pomôcť predchádzať zhoršeniu zraku.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
     
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • captions and subtitles off, selected

      Zdroj: https://www.instagram.com/p/DAjC0G9szkq/

      Zuzana Vačková pripravila fašírky z rybieho filé s citrónovou omáčkou a zeleninou.

      Fašírky z rybieho filé so zeleninou a citrónovou omáčkou

      2 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT

      Potrebujete:

      Na fašírky:

      • 500 g mrazeného rybieho filé
      • 3 bobkové listy 
      • 1 ČL mletej rasce
      • 1 cibuľu
      • cícerovú múku podľa potreby
      • 1 vajce 
      • olej 

      Na omáčku: 

      • 250 ml šľahačkovej smotany
      • šťava z polovice citróna 
      • 1 čl dijonskej horčice
      • soľ

      Na zeleninovú prílohu:

      • 3 mrkvy 
      • 1 karfiol 
      • 1 cibuľu
      • 2 strúčiky cesnaku
      • olej
      • soľ

       

      1. Osolené filé dajte variť s bobkovým listom, korením a mletou rascou. Keď je mäkké, vychladnuté ho natrhajte a jemne rozmixujte. Filé zmiešajte s nadrobno nakrájanou cibuľou, cícerovou múkou a vajíčkom. 
      2. Vytvarujte guľky a tie trochu rozpučte, aby vznikli fašírky. Poukladajte na plech s papierom na pečenie, postriekajte olejom a dajte piecť na 200 stupňov asi na 20 minút. 
      3. Medzitým si dajte variť nakrájanú mrkvu v osolenej vode, umytý karfiol rozoberte na ružičky. Keď je mrkva polomäkká, pridajte k nej aj karfiol. Na oleji osmahnite cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, pridajte karfiol s mrkvou a dobre premiešajte. 
      4. Do vriacej šľahačkovej smotany vlejte citrónovú šťavu, soľ a trošku dijonskej horčice. Varte, kým omáčka poriadne nezhustne.