Reklama

Domáce ŽEMLE ako obláčik! Recept BEZ MÚKY budete piecť dookola!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    ŽEMLIČKY ako obláčik! Sú z tvarohu a úplne bez múky!
    Reklama
    Veronika Kollárová

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Jednoduchý recept bez múky, kvasníc, či kvásku si obľúbite. Doprajte si pôžitok z čerstvo upečených žemličiek z tvarohu, veď ich príprava je taká ľahká! Nadýchané žemle sa hodia na burger alebo s chutnou nátierkou. Pozrite si videorecept!

    Žemličky z tvarohu

    7 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 AŽ 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g tučného hrudkovitého tvarohu
    • 4 vajcia
    • 1 lyžica olivového oleja
    • 4 lyžice psylia
    • 1 lyžica sezamových semiačok
    • 1 lyžica ľanových semiačok
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • pol lyžičky soli

    POSTUP

    1. Do misy rozmrvte tvaroh, pridajte vajcia, olivový olej a dobre rozmiešajte.
    2. V druhej miske zmiešajte psylium, obe semiačka, kypriaci prášok a soľ.
    3. Suché suroviny vsypte do mokrých a zapracujte. Zmes prikryte a nechajte 10 minút odležať. Následne mokrými rukami tvarujte žemličky.
    4. Žemličky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a posypte ešte semiačkami. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 25 až 30 minút. Nechajte vychladnúť.
    5. Žemličky môžete použiť ako bežné pečivo. Skladujte ich v chladničke.

    Autori článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.