Domáce ŽEMLE ako obláčik! Recept BEZ MÚKY budete piecť dookola!
23. 2. 2024, 22:15 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)
Reklama
Jednoduchý recept bez múky, kvasníc, či kvásku si obľúbite. Doprajte si pôžitok z čerstvo upečených žemličiek z tvarohu, veď ich príprava je taká ľahká! Nadýchané žemle sa hodia na burger alebo s chutnou nátierkou. Pozrite si videorecept!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
18 fotografiíPrejsť do galérie
Žemličky z tvarohu
7 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 25 AŽ 30 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g tučného hrudkovitého tvarohu
- 4 vajcia
- 1 lyžica olivového oleja
- 4 lyžice psylia
- 1 lyžica sezamových semiačok
- 1 lyžica ľanových semiačok
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- pol lyžičky soli
POSTUP
- Do misy rozmrvte tvaroh, pridajte vajcia, olivový olej a dobre rozmiešajte.
- V druhej miske zmiešajte psylium, obe semiačka, kypriaci prášok a soľ.
- Suché suroviny vsypte do mokrých a zapracujte. Zmes prikryte a nechajte 10 minút odležať. Následne mokrými rukami tvarujte žemličky.
- Žemličky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a posypte ešte semiačkami. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte 25 až 30 minút. Nechajte vychladnúť.
- Žemličky môžete použiť ako bežné pečivo. Skladujte ich v chladničke.