Reklama

5 receptov na božsky krémový CHEESECAKE: Jeden lepší, než druhý!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nebesky dobrý CHEESECAKE: Vyberte si podľa vašej chuti
    Reklama
    Veronika Kollárová

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Cheesecaky od našej cukrárky Veroniky sú božské! Je to tak. Každý kúsok sme v redakcii ochutnali a musíme skonštatovať, že sú nebesky fantastické. Vyskúšajte niektorý z nich a sami uvidíte.

    Anketa

    Ktorý cheesecake sa vám najviac pozdáva?

    • Malinový8%
    • Čokoládovo-pomarančový17%
    • Karamelový61%
    • Tiramisu8%
    • Broskyňový2%

    Hlasovanie bolo ukončené

    MALINOVÝ ETON MESS CHEESECAKE

    10 AŽ 12 KUSOV, PRÍPRAVA 60 MINÚT, PEČENIE 35 AŽ 40 MINÚT, CHLADENIE

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Malinový eton mess cheesecake.

    Potrebujete:

    Na korpus:

    • 4 vajcia
    • 120 g krupicového cukru
    • 100 ml rastlinného oleja
    • 60 g jogurtu
    • pol lyžičky mletej vanilky
    • 140 g hladkej múky
    • 10 g kypriaceho prášku

    Na náplň:

    • 60 ml teplej vody
    • 2 a pol lyžičky práškovej želatíny
    • 500 g smotanového syra
    • 250 g mascarpone
    • 260 ml šľahačkovej smotany
    • 100 g malých pusiniek
    • 90 g malinového džemu + 2 lyžice
    • 60 g mrazených malín
    • 1 lyžica práškového cukru
    • lyofilizované maliny

    POSTUP:

    1. Na korpus vyšľahajte žĺtky s cukrom na hustú svetlú penu, pridajte olej, jogurt, vanilku a zamiešajte. Vsypte múku s kypriacim práškom a zapracujte. Cesto vylejte do formy s priemerom 22 cm, ktorej dno ste vyložili papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 35 až 40 minút. Urobte test špajľou. Korpus nechajte vychladnúť.
    2. Keď je korpus vychladnutý, prerežte ho na polovice a jednu časť vráťte do formy. Dno formy predtým vyložte papierom na pečenie alebo fóliou.
    3. Teraz si pripravte želatínu. Do vody vsypte želatínu a nechajte ju 10 minút napučať. Potom ju začnite jemne zahrievať až do rozpustenia. Odstavte.
    4. V mise vyšľahajte smotanový syr s mascarpone a so 100 ml šľahačkovej smotany. Tretinu tohto krému si odložte bokom. Teraz do krému pridajte rozdrobené pusinky (8 ks si nechajte na ozdobenie),malinový džem, rozmrazené maliny, želatínu a už len ručne zamiešajte.
    5. Krém rovnomerne rozotrite na spodný korpus a zakryte druhým korpusom. Jemne pritlačte a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
    6. Cheesecake vyberte z formy a povrch potrite zvyšným krémom vyšľahaným so zvyšnou šľahačkovou smotanou a s cukrom. Pomocou lyžice urobte na kréme červené plôšky s malinovým džemom a jemne ich rozotrite.
    7. Nakoniec cheesecake ozdobte lyofilizovanými malinami a pusinkami.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Lahodné koláče bez vajec? Tieto RECEPTY sa bez nich zaobídu!

      ČOKOLÁDOVO-POMARANČOVÝ CHEESECAKE

      10 AŽ 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT, CHLADENIE

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      Čokoládovo - pomarančový cheesecake.

      Potrebujete:

      Na základ:

      • 400 g sušienok Oreo
      • 4 lyžice rozpusteného masla
      • štipka soli

      Na náplň:

      • 360 g čokolády 54 %
      • 120 ml šľahačkovej smotany
      • 110 g cukru
      • pomarančová kôra z jedného pomaranča
      • 400 g smotanového syra
      • 3 veľké vajcia
      • 115 g kyslej smotany izbovej teploty
      • 1 lyžička vanilkového extraktu
      • 60 ml pomarančovej šťavy

      Na čokoládovú ganáš:

      • 135 g čokolády 54 %
      • 60 g šľahačkovej smotany

      Na kandizovaný pomaranč:

      • 2 pomaranče
      • 400 g kryštálového cukru
      • 355 g vody

      POSTUP:

      1. Rúru zapnite na 180 °C. Formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie.
      2. Sušienky rozmixujte, zmiešajte s maslom, so soľou a vysypte do formy. Rovnomerne utlačte na dno aj boky. Dajte na 10 minút piecť do rúry.
      3. Do žiaruvzdornej misky vsypte nasekanú čokoládu, vlejte smotanu a za stáleho miešania nechajte rozpustiť. Odstavte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
      4. Cukor s pomarančovou kôrou vsypte do misy a prstami miešajte, kým sa nesfarbí. Potom k cukru pridajte smotanový syr a šľahajte. Po jednom zapracujte vajcia. Vlejte rozpustenú čokoládu a miešajte, kým sa nezapracuje. Pridajte kyslú smotanu, vanilkový extrakt, šťavu a dobre premiešajte. Zmes vylejte na predpečený základ.
      5. Formu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Na dno rúry položte hlbší plech naplnený vriacou vodou a pečte 50 minút. Potom cheesecake vyberte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom koláč vložte aspoň a 2 hodiny do chladničky.
      6. Na čokoládovú ganáš dajte do misky nasekanú čokoládu a zalejte ju horúcou šľahačkovou smotanou. Nechajte minútu povoliť a potom rozmiešajte dohladka. Ganáš nalejte na cheesecake a pomocou lyžice rozotrite. Dajte na 30 minút do chladničky.
      7. Koláč nakrájajte a ozdobte kandizovanými pomarančmi, ktoré si pripravíte tak, že cukor s vodou dáte do hrnca a uvaríte do sirupovej konzistencie. Potom do sirupu vložte plátky pomarančov a varte na miernom ohni 10 minút, často ich prevracajte. Pomaranče sú hotové, keď ich kôra vyzerá trochu priesvitná.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Nezabudnuteľné VEĽKONOČNÉ RETRO ZÁKUSKY: Tieto piekla mama každý rok!

        KARAMELOVÝ CHEESECAKE

        10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 50 AŽ 55 MINÚT, CHLADENIE

        Zdroj: LAURA WITTEKOVA

        Karamelový cheesecake.

        Potrebujete:

        Na základ:

        • 240 g maslových sušienok
        • 120 g masla
        • štipka soli

        Na náplň:

        • 250 g jemného tučného tvarohu
        • 125 g kyslej smotany
        • 125 g krupicového cukru
        • 1 lyžička vanilkovej pasty
        • 3 lyžice hladkej múky
        • 3 vajcia izbovej teploty

        Na karamelovú omáčku:

        • 120 g krupicového cukru
        • 160 ml šľahačkovej smotany
        • 30 g masla
        • vločková soľ

        POSTUP:

        1. Rúru zapnite na 175 °C a formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie.
        2. Rozmixované sušienky zmiešajte s roztopeným maslom a vysypte ich do formy. Pomocou lyžice ich rovnomerne rozprestrite a utlačte. Vložte formu do rúry a pečte 10 minút.
        3. Medzitým zmiešajte tvaroh s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovou pastou, tak aby sa cukor úplne rozpustil. Pridajte múku a po jednom zapracujte vajíčka. Zmes nalejte na predpečený základ a vložte do rúry s teplotou 160 °C na strednú mriežku. Na dno položte hlbší plech s vriacou vodou. Pečte 50 až 55 minút. Po upečení nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a následne vložte do chladničky aspoň na 2 až 3 hodiny.
        4. Na karamelovú omáčku dajte do hrnca cukor a nechajte skaramelizovať. Vlejte horúcu smotanu a miešajte, aby nevznikli karamelové hrudky. Odstavte a vmiešajte maslo. Nechajte 20 minút chladnúť a môžete podávať.
        5. Cheesecake polejte karamelovou omáčkou a podľa chuti posypte vločkovou soľou.
        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Veľkonočná torta s karamelom od Ďoďa do Sladkej výzvy

          TIRAMISU CHEESECAKE

          6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE

          Zdroj: LAURA WITTEKOVA

          Tiramisu cheesecake.

          Potrebujete:

          Na kávovú vrstvu:

          • 125 ml horúceho espresa
          • 2 a pol lyžičky práškovej želatíny
          • 250 g smotanového syra
          • 250 g mascarpone
          • 150 g práškového cukru
          • 250 ml šľahačkovej smotany 33 %

          Na smotanovú vrstvu:

          • 250 ml šľahačkovej smotany 40 %
          • 200 g hustej kyslej smotany
          • 2 lyžice práškového cukru
          • 54 dlhých cukrárenských piškót
          • kakao na posypanie

          POSTUP:

          1. Šesť formičiek s priemerom 7,5 cm vyložte cukrárenskou fóliou.
          2. Do misky vlejte kávu a pridajte želatínový prášok. Nechajte 10 minút napučať a následne pomaly zohrievajte, aby sa želatína rozpustila. Nesmie však vrieť.
          3. Vyšľahajte smotanový syr s mascarpone a cukrom. Pridajte želatínovú zmes, 250 ml šľahačkovej smotany a vyšľahajte. Zmes rovnomerne rozdeľte do pripravených formičiek a vložte do chladničky na hodinu stuhnúť.
          4. Kávovú penu vyberte z formičiek a obložte dlhými cukrárenskými piškótami.
          5. Zvyšnú šľahačku vyšľahajte spolu s kyslou smotanou a cukrom na mäkké špičky. Vyšľahanou smotanou naplňte pripravené cheesecaky, jemne poprášte kakaom a môžete podávať.
          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            PETRA TÓTHOVÁ v krásnej kašmírovej kuchyni: Tajná špajza aj ŽĹTKOVÉ REZY!

            BROSKYŇOVÝ CHEESECAKE

            10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 35 MINÚT + CHLADENIE

            Zdroj: LAURA WITTEKOVA

            Broskyňový cheesecake.

            Na základ:

            • 150 g kešu orieškov
            • 50 g sušených marhúľ
            • 50 g sušených datlí
            • štipka soli

            Na náplň:

            • 3 plátky želatíny
            • 2 lyžice sirupu z konzervy
            • 300 g smotanového syra
            • 80 g jogurtu gréckeho typu
            • 30 g kokosového oleja
            • 80 g broskýň z konzervy
            • 1 lyžica citrónovej šťavy
            • 1 lyžička vanilkovej pasty
            • 3 lyžice práškového cukru

            Na broskyňovú vrstvu:

            • 6 až 7 broskyňových polovičiek z konzervy
            • 200 ml sirupu z konzervy
            • balenie tortového želé

            POSTUP:

            1. Kešu oriešky deň vopred namočte do studenej vody. Potom ich sceďte a rozmixujte spolu so sušenými marhuľami, s datľami a so soľou. Zmes preložte do formy s rozmerom 13 x 23 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Pomocou lyžičky rovnomerne utlačte na dno a vložte do chladničky.
            2. Želatínu namočte do studenej vody na 10 minút. Vyberte ju a vložte do hrnčeka so sirupom z broskýň. Jemne zohrievajte, kým sa želatína nerozpustí. Všetky suroviny na náplň dajte do mixéra, pridajte rozpustenú želatínu a rozmixujte dohladka. Náplň vylejte na vychladnutý základ a vložte späť do chladničky minimálne na 4 hodiny.
            3. Jednu polovicu broskyne spolu so sirupom a s tortovým želé vložte do mixéra a rozmixujte dohladka. Zmes vylejte do hrnca a priveďte do varu. Varte minútu, potom odstavte a nechajte 5 minút chladnúť. Zvyšné broskyne nakrájajte na mesiačiky, poukladajte na stuhnutú náplň a zalejte broskyňovým želé. Dajte späť do chladničky na hodinu a môžete podávať.
            Anketa

            Ktorý cheesecake sa vám najviac pozdáva?

            • Malinový8%
            • Čokoládovo-pomarančový17%
            • Karamelový61%
            • Tiramisu8%
            • Broskyňový2%

            Hlasovanie bolo ukončené

            Vyskúšajte aj ďalšie naše sladké recepty:

            Autor článku

            Veronika Kollárová

            redaktorka magazínu Dobré jedlo
            Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.