Fašírky patria k najvďačnejším jedlám. Ochutíte ich podľa vlastnej vôle, vždy môžete niečo ubrať i prihodiť. A nasýtia aj tri dediny! Ako tieto naše...

KELOVÉ FAŠÍRKY S BRAVČOVÝM MÄSOM

4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VYPRÁŽANIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • pol hlávky kelu
  • 1 iter hovädzieho vývaru
  • 400 g mletého bravčového pliecka
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 zarovnaná lyžička majoránu
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • strúhanka (na zahustenie)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej
  • opekané zemiaky, uhorky, čalamáda ako príloha

POSTUP:

  • Z kelu odstráňte vrchné listy a vložte ho na 10 minút do vriaceho vývaru. Uvarený kel vyberte, nechajte na sitku odkvapkať, vychladnúť a pokrájajte ho na malé kúsky.
  • Mleté mäso dajte do misy, pridajte kel, nadrobno nasekanú cibuľu opečenú na oleji, očistený a prelisovaný cesnak, vajce, ochuťte majoránom, horčicou, soľou a korením. Zmes dobre premiešajte. Ak je riedka, zahustite ju strúhankou.
  • Z mäsovo-kelovej hmoty vytvarujte rovnako veľké fašírky, obaľte ich v strúhanke a opečte v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z oboch strán. Fašírky preložte na kuchynskú papierovú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal, a podávajte teplé s opekanými zemiakmi alebo studené so sterilizovanou uhorkou či s čalamádou.