Fašírky patria k najvďačnejším jedlám. Ochutíte ich podľa vlastnej vôle, vždy môžete niečo ubrať i prihodiť. A nasýtia aj tri dediny! Ako tieto naše...
KELOVÉ FAŠÍRKY S BRAVČOVÝM MÄSOM
4 PORCIE, PRÍPRAVA 35 MINÚT, VYPRÁŽANIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- pol hlávky kelu
- 1 iter hovädzieho vývaru
- 400 g mletého bravčového pliecka
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 zarovnaná lyžička majoránu
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- strúhanka (na zahustenie)
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
- opekané zemiaky, uhorky, čalamáda ako príloha
POSTUP:
- Z kelu odstráňte vrchné listy a vložte ho na 10 minút do vriaceho vývaru. Uvarený kel vyberte, nechajte na sitku odkvapkať, vychladnúť a pokrájajte ho na malé kúsky.
- Mleté mäso dajte do misy, pridajte kel, nadrobno nasekanú cibuľu opečenú na oleji, očistený a prelisovaný cesnak, vajce, ochuťte majoránom, horčicou, soľou a korením. Zmes dobre premiešajte. Ak je riedka, zahustite ju strúhankou.
- Z mäsovo-kelovej hmoty vytvarujte rovnako veľké fašírky, obaľte ich v strúhanke a opečte v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z oboch strán. Fašírky preložte na kuchynskú papierovú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal, a podávajte teplé s opekanými zemiakmi alebo studené so sterilizovanou uhorkou či s čalamádou.