Reklama

Cviklovo-chrenová NÁTIERKA: Skvelá s opečeným chlebíkom aj bez

nátierka

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Urobte jej dostatočné množstvo, neoľutujete!

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks buľvy predvarenej cvikly
  • 3 lyžice hustej kyslej smotany
  • 2 lyžice nastrúhaného chrenu
  • 2 lyžice nastrúhaného jablka
  • 1 lyžica drvenej rasce
  • 1 ks nasekané bylinky (petržlenová vňať, tymian, bazalka, aj na ozdobu)
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks opečený kváskový chlieb na podávanie

Postup

Krok 1

Cviklu nakrájajte na menšie kusy a rozmixujte tyčovým mixérom. Preložte do misy, pridajte kyslú smotanu, čerstvo nastrúhaný chren a jablko. Dobre vymiešajte. 

Krok 2

Cviklovú zmes osoľte, okoreňte, pridajte drvenú rascu a nasekané bylinky podľa vlastného výberu. Premiešajte a nechajte aspoň 30 minút v chlade odležať.

Krok 3

Nátierku nahrubo natrite na opečené polovice kváskového chleba a posypte bylinkami.