Cviklovo-chrenová NÁTIERKA: Skvelá s opečeným chlebíkom aj bez
26. 10. 2021, 8:43 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Urobte jej dostatočné množstvo, neoľutujete!
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks buľvy predvarenej cvikly
- 3 lyžice hustej kyslej smotany
- 2 lyžice nastrúhaného chrenu
- 2 lyžice nastrúhaného jablka
- 1 lyžica drvenej rasce
- 1 ks nasekané bylinky (petržlenová vňať, tymian, bazalka, aj na ozdobu)
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks opečený kváskový chlieb na podávanie
Postup
Krok 1
Cviklu nakrájajte na menšie kusy a rozmixujte tyčovým mixérom. Preložte do misy, pridajte kyslú smotanu, čerstvo nastrúhaný chren a jablko. Dobre vymiešajte.
Krok 2
Cviklovú zmes osoľte, okoreňte, pridajte drvenú rascu a nasekané bylinky podľa vlastného výberu. Premiešajte a nechajte aspoň 30 minút v chlade odležať.
Krok 3
Nátierku nahrubo natrite na opečené polovice kváskového chleba a posypte bylinkami.