Reklama

Muži pri grile: Plnené GRILOVANÉ CHLEBOVÉ PLACKY pôjdu na dračku!

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Grilovačka je zvyčajne chlapská záležitosť, tak páni blysnite sa! Mäso alebo zeleninu nie je problém ugrilovať, no za takýto plackový chlieb zožnete poriadny obdiv! My sme ho ochutnali od nášho kuchára Ľuboša.

Viete prečo muži radi grilujú? (Možno vtip, možno vlastná skúsenosť... A možno u vás je to celkom inak!)

  • S prípravou jedál zvyčajne nemajú žiadne starosti, lebo všetky ingrediencie nakúpi žena.
  • Žena pripraví marinádu na mäso, v ktorej podľa mužových inštrukcií nesmie chýbať pivo. Tým sa grilovačka bude samozrejme aj zapíjať.
  • Muž sa spýta ženy, či je vyčistený gril. Ak nie je, zavolá deti, že im dovolí grilovať, ale najskôr spolu pripravia gril. Hurá!
  • Potom deti donesú z kuchyne pripravené mäsko a zeleninu, ocino zoberie klieštiky a pred obecenstvom priateľov a rodiny im ukáže ako sa to na roštoch pekne opeká.
  • Keďže má plné ruky práce (v jednej klieštiky, v druhej krígel s pivom), krájať zeleninu na šalát, miešať dipy, chystať nápoje... už nemá ako, aj keď by veľmi rád.
  • Už za vôňu grilovaných pochúťok zožne veľký obdiv. Navyše v zástere vyzerá veľmi sexi!
Anketa

Máte radi grilovačku?

  • Mám, keď griluje niekto iný!100%
  • Robí mi radosť pripravovať rôzne špecialitky!0%

Hlasovanie bolo ukončené

Plnené grilované chlebové placky

4 PORCIE, PRÍPRAVA 40 MINÚT PLUS MARINOVANIE, OPEKANIE 20 MINÚT

 

POTREBUJETE:

Na cesto:

  • 180 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 300 g hladkej múky (môžete kombinovať s celozrnnou)
  • pol lyžičky soli

Na naplnenie:

  • 600 g kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 1 lyžica červenej mletej papriky
  • 1 lyžica mletej rasce (ideálne rímskej)
  • pol lyžičky mletej čili papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • pol lyžičky citrónovej kôry
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica olivového oleja + na potretie panvice
  • čerstvá zelenina podľa chuti (paradajky, uhorky, červená cibuľa, mladá kapusta)

 

POSTUP: 

  1. Umyté a osušené kuracie prsia pozdĺžne prerežte a jemne naklepte cez pevnejšie igelitové vrecko. 
  2.  Mäso v mise premiešajte s mletou paprikou, rascou, čili, oreganom, tymianom, citrónovou kôrou, so soľou a s olivovým olejom. Prikryté nechajte marinovať aspoň hodinu. 
  3. Maslo roztopte vo vlažnom mlieku. Zmiešajte s múkou a so soľou. Vypracujte vláčne a nelepivé cesto. Zabalené vo fólii ho nechajte 20-30 minút odstáť.

  4.  Odstáte cesto rozdeľte na štyri rovnaké časti. Každú vyvaľkajte na kruh s hrúbkou 3-5 mm.

  5.  Placky potrite olejom a z každej strany opekajte na rozpálenej grilovacej panvici potretej olejom alebo na grile. Hotové placky prikryte kuchynskou utierkou.

  6. Opečte kuracie prsia. Vnútri by mali byť ešte jemne ružové a šťavnaté. Nakrájajte ich na tenké pásiky a spolu so zeleninou nimi naplňte teplé placky. Podávajte s jogurtovo-cesnakovým dipom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!