Reklama

Strechy z Pečie celé Slovensko: Osobná výzva potrápila súťažiacich

Osobná výzva v podobe dezertu strecha súťažiacich Pečie celé Slovensko potrápila.

Zdroj: STVR

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

V 9. kole štvrtej série šou Pečie celé Slovensko čakalo na súťažiacich v osobnej výzve náročné zadanie v podobe dezertu s názvom strecha.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Bezlepková roláda opitý Izidor od cukrárky Petry Tóthovej

    Tento ikonický koláč, ktorý si mnohí pamätáme z cukrární minulosti, si vyžaduje precíznu prácu s krémom, aby si dezert zachoval svoj dokonalý tvar. Porotkyne Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová upozornili, že výška strechy musí byť presne 10 centimetrov, inak riskujú kritiku. Ako sa však ukázalo, nie všetci si tieto rady vzali k srdcu.

    Krémy, ktoré nezvládli váhu strechy

    Zadanie potrápilo viacerých pekárov. Minulotýždňová pekárka týždňa Martina, ktorá zaujala kreativitou, tentoraz sklamala. Jej špenátový korpus mal síce potenciál, ale celkový výsledok bol katastrofálny. Roztekajúci sa krém nedokázal udržať tvar strechy a dezert na tanieri pôsobil skôr ako zrúcanina.

    Zdroj: STVR

    Minulotýždňová pekárka týždňa Martina, ktorá zaujala kreativitou, tentoraz sklamala. Jej špenátový korpus mal síce potenciál, ale celkový výsledok bol katastrofálny. Roztekajúci sa krém nedokázal udržať tvar strechy a dezert na tanieri pôsobil skôr ako zrúcanina.

    Podobný problém mala Danka, ktorej čučoriedkovo-karamelová strecha sa rozpadala už pri krájaní. Ani správna voľba chutí nezachránila jej výtvor pred kritikou. Evkina strecha síce držala požadovaný tvar, no suchý korpus a slabé zdobenie jej zabránili dosiahnuť lepšie hodnotenie.

    Zdroj: STVR

    Danke sa čučoriedkovo-karamelová strecha rozpadala už pri krájaní.

    Hviezda kola: Tonka a jej opitý Izidor

    Najväčším triumfom osobnej výzvy bola Tonkina „opitá“ strecha. Dezert, ktorý si vzala na inšpiráciu z tradičného koláča opitý Izidor, mal dokonalé ostré hrany, precízne spracovanie a chuťovo dokonale ladil. Porotkyne ocenili nielen technickú precíznosť, ale aj Tonkinu schopnosť spojiť tradíciu s moderným prevedením.

    Zdroj: STVR

    Najväčším triumfom osobnej výzvy bola Tonkina „opitá“ strecha. Dezert, ktorý si vzala na inšpiráciu z tradičného koláča opitý Izidor, mal dokonalé ostré hrany, precízne spracovanie a chuťovo dokonale ladil.

    S pozitívnym hodnotením odchádzal aj Pali, ktorého strecha bola veľmi dobre pripravená, no meranie pravítkom odhalilo malú chybu – dezertu chýbal jeden centimeter do predpísanej výšky.

    Nielen strecha, ale aj výzva

    Osobná výzva s názvom „Strecha“ ukázala, že tento ikonický dezert si vyžaduje nielen kreativitu, ale aj dokonalú techniku. Presnosť, správne zvolený krém a precízna práca boli kľúčom k úspechu. Aj keď nie všetci súťažiaci dokázali naplniť očakávania poroty, večer priniesol niekoľko výnimočných momentov a inšpirácií, ktoré zaiste oslovia aj divákov doma. Pozrite si "strechy" súťažiacich v našej fotogalérii...

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.