V 9. kole štvrtej série šou Pečie celé Slovensko čakalo na súťažiacich v osobnej výzve náročné zadanie v podobe dezertu s názvom strecha.
Zdroj: STVR
Zdroj: STVR
Zdroj: STVR
Galéria k článku

Tento ikonický koláč, ktorý si mnohí pamätáme z cukrární minulosti, si vyžaduje precíznu prácu s krémom, aby si dezert zachoval svoj dokonalý tvar. Porotkyne Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová upozornili, že výška strechy musí byť presne 10 centimetrov, inak riskujú kritiku. Ako sa však ukázalo, nie všetci si tieto rady vzali k srdcu.
Krémy, ktoré nezvládli váhu strechy
Zadanie potrápilo viacerých pekárov. Minulotýždňová pekárka týždňa Martina, ktorá zaujala kreativitou, tentoraz sklamala. Jej špenátový korpus mal síce potenciál, ale celkový výsledok bol katastrofálny. Roztekajúci sa krém nedokázal udržať tvar strechy a dezert na tanieri pôsobil skôr ako zrúcanina.
Zdroj: STVR
Minulotýždňová pekárka týždňa Martina, ktorá zaujala kreativitou, tentoraz sklamala. Jej špenátový korpus mal síce potenciál, ale celkový výsledok bol katastrofálny. Roztekajúci sa krém nedokázal udržať tvar strechy a dezert na tanieri pôsobil skôr ako zrúcanina.
Podobný problém mala Danka, ktorej čučoriedkovo-karamelová strecha sa rozpadala už pri krájaní. Ani správna voľba chutí nezachránila jej výtvor pred kritikou. Evkina strecha síce držala požadovaný tvar, no suchý korpus a slabé zdobenie jej zabránili dosiahnuť lepšie hodnotenie.
Zdroj: STVR
Danke sa čučoriedkovo-karamelová strecha rozpadala už pri krájaní.
Hviezda kola: Tonka a jej opitý Izidor
Najväčším triumfom osobnej výzvy bola Tonkina „opitá“ strecha. Dezert, ktorý si vzala na inšpiráciu z tradičného koláča opitý Izidor, mal dokonalé ostré hrany, precízne spracovanie a chuťovo dokonale ladil. Porotkyne ocenili nielen technickú precíznosť, ale aj Tonkinu schopnosť spojiť tradíciu s moderným prevedením.
Zdroj: STVR
Najväčším triumfom osobnej výzvy bola Tonkina „opitá“ strecha. Dezert, ktorý si vzala na inšpiráciu z tradičného koláča opitý Izidor, mal dokonalé ostré hrany, precízne spracovanie a chuťovo dokonale ladil.
S pozitívnym hodnotením odchádzal aj Pali, ktorého strecha bola veľmi dobre pripravená, no meranie pravítkom odhalilo malú chybu – dezertu chýbal jeden centimeter do predpísanej výšky.
Nielen strecha, ale aj výzva
Osobná výzva s názvom „Strecha“ ukázala, že tento ikonický dezert si vyžaduje nielen kreativitu, ale aj dokonalú techniku. Presnosť, správne zvolený krém a precízna práca boli kľúčom k úspechu. Aj keď nie všetci súťažiaci dokázali naplniť očakávania poroty, večer priniesol niekoľko výnimočných momentov a inšpirácií, ktoré zaiste oslovia aj divákov doma. Pozrite si "strechy" súťažiacich v našej fotogalérii...