Reklama

ŠTEDRÁKOVÝ CHEESECAKE: Exkluzívny recept od Natachy Pacal!

Natacha Pacal.

Zdroj: https://www.instagram.com/natacha_pacal_patisserie/

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Upečte si tento raz obľúbený štedrák celkom inak! Natacha Pacal ho upiekla ako chessecake. Vyzerá lákavo a je v ňom všetko, čo má byť. Aj slivková poleva!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Voňavé MEDOVÉ REZY: Recept na Vianoce od Timi Strnálovej

    Pacalovský vianočný mix

    Vianočná torta a suché pečivo musí v rodine excelentnej cukrárky Natache Pacal byť! "Pochutnáme si na torte a pečive, a keď to zmizne zo stola, dopečiem vždy niečo podľa toho na čo máme chuť a náladu. Na raňajky v prvý sviatok však nesmie chýbať voňavá vianočka!" píše na svojom Instagrame.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCW_11HqggY/

    Natacha Pacal a jej vianočná torta.

    Recept na jej medovú tortu, aj keď v trocha inom prevedení, nájdete v knihe Naše obľúbené, podobne ako recept na cheesecake, ktorý nájdete exkluzívne ďalej aj v našom článku a tiež ďalšie Natachine sladké vianočné dielka...

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Vianočná Sladká výzva: Veronika Bušová pozýva piecť jej recept!

      Veterník na Vianoce?

      Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCW6ltDR94k/

      Natacha Pacal: Veterník ako torta vo vianočnom šate!

      Natacha nemá problém pripraviť tento obľúbený zákusok aj ako tortu. Dokonca vo vianočnom prevedení! Pritom karamelový veterník zostáva verný svojej chuti – táto klasika nepotrebuje žiadne zmeny! Vyzdobila ho akurát vianočnými detailami, aby mal tú pravú sviatočnú atmosféru.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Dobré rady ako jednoducho pripravíte cesto na medovníky

        Retro aj moderné rakvičky

        Zdroj: https://www.instagram.com/p/DBpFdogxnqq/

        Natacha Pacal: Variácia na rakvičky.

        Nedávno sa s týmto retro zákuskom, ktorý je populárny najmä v Čechách, potrápili súťažiaci zo šou Pečie celé Slovensko. Natachina verzia rakvičiek chuťou pripomína špice. Rakvičky obohatila o vrstvu horkej čokolády a výbornej šľahanej ganache s vaječným likérom. A nechýba ani decentná dekorácia!

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Jozefína Zaukolcová: Na Vianoce nesmie chýbať kapustnica a kačka s kapustou

          "Na začiatku mojej cukrárskej kariéry som si hovorila, že cheesecaky ponúkať nebudem. Ale Natacha mieni a zákazník mení. Tak u nás už pár rokov na Vianoce nájdete štedrák... teda cheesecake štedrák," prezrádza Natacha Pacal. Má k nemu aj výbornú radu: "Jednotlivé vrstvy nemusíte mraziť dlho, dôležité je, aby dobre držali a vzájomne sa nezliali."

          Zdroj: Dušan Křístek

          Štedrákový cheesecake Natache Pacal z knihy Naše obľúbené, ktorú vydali spolu s Miňom Macuľom.

          Natašin štedrákový cheesecake so slivkovou polevou

          12 - 16 porcií

           

          POTREBUJETE:

          Na korpus:

          • 220 g maslové sušienky

          • 85 g masla

           

          Na tvarohovo-smotanovú náplň: 

          • 500 g jemného tvarohu

          • 500 g kyslej smotany

          • 100 g práškového cukru

          • 40 g vanilkového cukru

          • 5 vajec

           

          Na makovú vrstvu: 

          • 420 g tvarohovo-smotanovej náplne (pripravenej)

          • 100 g celého maku

           

          Na orechovú vrstvu:

          • 420 g tvarohovo-smotanová náplň
          • 100 g mletých vlašských orechov

           

          Na tvarohovú vrstvu:

          • 560 g tvarohovo-smotanovej náplne
          • 5 g vanilkovej pasty

           

          Na slivkovú polevu: 

          • 200 g slivkového lekváru

          • 200 g vody

          • 40 g kryštálového cukru

          • 7 g pektínu NH

           

          POSTUP

          1. Korpus: Do rozťahovacej formy na pečenie s priemerom 24 cm vložte papier na pečenie. Pomleté maslové sušienky zmiešajte spolu s roztopeným maslom a natlačte ich na spodok tortovej formy. Pečte na 180 °C  s ventilátorom  10 minút.

          2. Tvarohovo-smotanovú náplň pripravíte zmiešaním všetkých uvedených surovín. Rozdeľte ju na 3 časti – 420 g, 420 g a 560 g.

          3. Pripravte hmoty na jednotlivé vrtvy: Pridaním 100 g celého maku do 420 g náplne vznikne maková. Pridaním 100 g mletých vlašských orechov do 420 g náplne vznikne orechová. A pridaním vanilky do 560 g náplne vznikne tvarohová.

          4.  Na vychladený korpus vylejte  makovú hmotu a zamrazte.

          5. Na dobre zamrazenú makovú hmotu vylejte orechovú hmotu a opäť zamrazte.

          6.  Ako poslednú vylejte bielu tvarohovú hmotu a celý cheesecake pečte v rúre pri teplote 120 °C s ventilátorom po dobu 90 minút.

          7.  Cheesecake nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.

          8. Slivková poleva:  Do hrnca dajte slivkový lekvár a vodu, vymixujte ručným ponorným mixérom a začnite pomaly variť. Pri dosiahnutí 50 °C pridajte pektín zmiešaný s kryštálovým cukrom. Varte do teploty 85 °C. Následne odstavte zo sporáka a ihneď vylejte na pripravený vychladnutý cheesecake.

          9. Cheesecake dozdobte podľa vlastnej fantázie.

          Autor článku

          Mária Abrahámová

          redaktorka magazínu Dobré jedlo
          Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!