Reklama
Porotkyne z Pečie celé Slovensko - Jožka a Petra sa tento raz s chuťou pustili do rakvičiek so šľahačkou. Recept z technickej výzvy máme aj pre vás!
Zdroj: STVR
Zdroj: STVR
Zdroj: STVR
Galéria k článku
19 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Petra Tóthová piekla so synčekom tekvicové cupcakesSledujete každú nedeľu večer na Jednotke súboj šikovných amatérskych cukrárov v obľúbenej šou Pečie celé Slovensko? Tak sa vám naposledy určite zbiehali slinky na tieto krehké koláčiky, ktoré sú dobre známe najmä v Čechách. Skúste ich upiecť aj vy podľa receptu z technickej výzvy 5. epizódy!
Zdroj: STVR
V 5. epizóde Pečie celé Slovensko, v rámci technickej výzvy, súťažiaci piekli krehké rakvičky.
Rakvičky so šľahačkou
12 kusov, príprava 45 minút, pečenie 40 minút
POTREBUJETE:
- 180 g práškového cukru
- 3 g vanilkového cukru
- 12 g vajec
- 60 g žĺtkov
- 100 g stuženého tuku na potretie foriem
- 200 g smotany na šľahanie 35 % na ozdobenie
POSTUP:
- Formičky na rakvičky vymastíite 2x rozpusteným stuženým pokrmovým tukom. Rúru rozohrejte na 150 °C .
- Práškový cukor práškový preosejte. Pridáme vanilkový cukor, žĺtky, vajcia a vyšľahajte hustejšiu penu.
- Penovú hmotu nastriekajte do vymastených formičiek
na rakvičky približne do dvoch tretín. Jemne potraste, tak, aby sa hmota
rovnomerne rozložila vo formičkách. Pečte v rozohriatej rúre 10 minút pri
teplote 150 °C a potom 30 minút pri teplote 130 °C. - Po upečení a miernom vychladnutí opatrne vyklopte z formičiek.
- Na vychladnuté rakvičky nastriekajte vyšľahanú smotanu v štýle parížskych rožtekov.