Reklama

Krehké RAKVIČKY: Skúste recept zo šou Pečie celé Slovensko!

5. epizóda Pečie celé Slovensko. Piekli sa krehké rakvičky!

Zdroj: STVR

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Porotkyne z Pečie celé Slovensko - Jožka a Petra sa tento raz s chuťou pustili do rakvičiek so šľahačkou. Recept z technickej výzvy máme aj pre vás!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Petra Tóthová piekla so synčekom tekvicové cupcakes

    Sledujete každú nedeľu večer na Jednotke súboj šikovných amatérskych cukrárov v obľúbenej šou Pečie celé Slovensko? Tak sa vám naposledy určite zbiehali slinky na tieto krehké koláčiky, ktoré sú dobre známe najmä v Čechách. Skúste ich upiecť aj vy podľa receptu z technickej výzvy 5. epizódy!

    Zdroj: STVR

    V 5. epizóde Pečie celé Slovensko, v rámci technickej výzvy, súťažiaci piekli krehké rakvičky.

    Rakvičky so šľahačkou

    12 kusov, príprava 45 minút,  pečenie 40 minút

     

    POTREBUJETE:

    • 180 g práškového cukru
    • 3 g vanilkového cukru
    • 12 g vajec
    • 60 g žĺtkov
    • 100 g stuženého tuku na potretie foriem
    • 200 g smotany na šľahanie 35 % na ozdobenie 

     

    POSTUP:

    1. Formičky na rakvičky vymastíite 2x rozpusteným stuženým pokrmovým tukom. Rúru rozohrejte na 150 °C .
    2. Práškový cukor práškový preosejte. Pridáme vanilkový cukor, žĺtky, vajcia a vyšľahajte hustejšiu penu.
    3. Penovú hmotu nastriekajte do vymastených formičiek
      na rakvičky približne do dvoch tretín. Jemne potraste, tak, aby sa hmota
      rovnomerne rozložila vo formičkách. Pečte v rozohriatej rúre 10 minút pri
      teplote 150 °C a potom  30 minút pri teplote 130 °C.
    4. Po upečení a miernom vychladnutí opatrne vyklopte z formičiek.
    5. Na vychladnuté rakvičky nastriekajte vyšľahanú smotanu v štýle parížskych rožtekov.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!