Špenátová ŠTRÚDĽA S MEDVEDÍM CESNAKOM od Beáty Dubasovej je výborná! Vyskúšajte ju čím skôr!
16. 3. 2024, 8:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Dobré jedlo/Júlia Šimáková
Reklama
Sympatická speváčka Beáta Dubasová nikdy nepremešká sezónu medvedieho cesnaku, rada s ním varí i pečie. Dáva ho všade kde sa dá, napríklad aj do takejto slanej chuťovky.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
17 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
MÁRIA ČÍROVÁ v kuchyni: Miluje DOBRÉ JEDLO a varí vynikajúcu POLIEVKU!Beáta sa v kuchyni cíti veľmi fajn. Takmer každý víkend upečie koláč a teší ju, ako nenápadne mizne zo stola. V chladničke má pre každý prípad vždy pripravené droždie. Povedali by ste na ňu, že je zručná kuchárka?
Špenátová štrúdľa s medvedím cesnakom
6 porcií, príprava 15 minút, pečenie 30 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Júlia Šimáková
Špenátová štrúdľa s medvedím cesnakom.
Anketa
Vyskúšate občas aj recepty celebrít?
- Niektoré jedlá sú veľmi inšpiratívne100%
- Nech si varia čo chcú, mňa to vôbec nezaujíma0%
Hlasovanie bolo ukončené
POTREBUJETE:
- 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
- 1 lyžica oleja
- asi 4 hrste čerstvého lístkového špenátu
- 3-4 lístky medvedieho cesnaku alebo 3 strúčiky cesnaku
- 150 g slaného balkánskeho syra
- 3-4 vajcia natvrdo
- 1 vajce na potretie
- sezam na posypanie
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Listový špenát opláchnite a sparte vriacou vodou. V panvici na rozohriatom oleji asi 4 minúty poduste. Pridajte nakrájaný cesnak, soľ, korenie a premiešajte. Na sitku nechajte odkvapkať a trocha vychladnúť.
- Na rozvaľkané cesto rozdrobte trocha syra, rozložte špenát a posypte zvyškom syra. Na jeden okraj po dĺžke rozložte uvarené vajcia. Cesto opatrne zviňte a na koncoch dobre pritlačte. Povrch potrite rozšľahaným vajcom a posypte sezamom.
- Štrúdľu preložte na plech a v rúre vyhriatej na 180 °C a pečte asi 30 minút do zlatista. Mierne vychladnutú štrúdľu nakrájajte a podávajte ako chuťovku.
Na jar vám dobre padnú aj tieto jedlá: