Reklama

Špenátová ŠTRÚDĽA S MEDVEDÍM CESNAKOM od Beáty Dubasovej je výborná! Vyskúšajte ju čím skôr!

Beáta Dubasová.

Zdroj: Dobré jedlo/Júlia Šimáková

Reklama

Sympatická speváčka Beáta Dubasová nikdy nepremešká sezónu medvedieho cesnaku, rada s ním varí i pečie. Dáva ho všade kde sa dá, napríklad aj do takejto slanej chuťovky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MÁRIA ČÍROVÁ v kuchyni: Miluje DOBRÉ JEDLO a varí vynikajúcu POLIEVKU!

    Beáta sa v kuchyni cíti veľmi fajn. Takmer každý víkend upečie koláč a teší ju, ako nenápadne mizne zo stola. V chladničke má pre každý prípad vždy pripravené droždie. Povedali by ste na ňu, že je zručná kuchárka?

    Špenátová štrúdľa s medvedím cesnakom

    6 porcií, príprava 15 minút, pečenie 30 minút

    Zdroj: Dobré jedlo/Júlia Šimáková

    Špenátová štrúdľa s medvedím cesnakom.

    Anketa

    Vyskúšate občas aj recepty celebrít?

    • Niektoré jedlá sú veľmi inšpiratívne100%
    • Nech si varia čo chcú, mňa to vôbec nezaujíma0%

    Hlasovanie bolo ukončené

    POTREBUJETE:

    • 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
    • 1 lyžica oleja
    • asi 4 hrste čerstvého lístkového špenátu
    • 3-4 lístky medvedieho cesnaku alebo 3 strúčiky cesnaku
    • 150 g slaného balkánskeho syra
    • 3-4 vajcia natvrdo
    • 1 vajce na potretie
    • sezam na posypanie
    • soľ, mleté čierne korenie  

    POSTUP:

    1. Listový špenát opláchnite a sparte vriacou vodou. V panvici na rozohriatom oleji asi 4 minúty poduste. Pridajte nakrájaný cesnak, soľ, korenie a premiešajte. Na sitku nechajte odkvapkať a trocha vychladnúť.
    2. Na rozvaľkané cesto rozdrobte trocha syra, rozložte špenát a posypte zvyškom syra. Na jeden okraj po dĺžke rozložte uvarené vajcia. Cesto opatrne zviňte a na koncoch dobre pritlačte. Povrch potrite rozšľahaným vajcom a posypte sezamom.
    3. Štrúdľu preložte na plech a v rúre vyhriatej na 180 °C a pečte asi 30 minút do zlatista. Mierne vychladnutú štrúdľu nakrájajte a podávajte ako chuťovku.

    Na jar vám dobre padnú aj tieto jedlá: