objednať časopis
všetky kategórie

Sú krásne nadýchané a vďaka vynikajúcim plnkám aj úžasne lahodné. Je len na vás, či si nimi vylepšíte víkendové raňajky, poobednú kávičku, alebo ich zhltnete len tak v priebehu dňa.

JAHODOVÁ LYŽICOVÁ ROLÁDA

Jahodová lyžicová roláda
Jahodová lyžicová roláda
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

1 VEĽKÝ PLECH, PRÍPRAVA 70 MINÚT, PEČENIE 8 MINÚT

Potrebujete:

NA CESTO:

  • 5 vajec
  • 5 kopcovitých lyžíc jemného kryštálového cukru
  • 1 lyžicu rozpusteného masla
  • 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky
  • 400 g jahôd
  • práškový cukor na posypanie

NA KRÉM:

  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 350 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou (40 g)  
Schwarzwaldská roláda.
Čítajte viac
Tento RECEPT na SCHWARZWALDSKÚ ROLÁDU si poriadne odložte! Mňam...

POSTUP

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Celé vajcia s cukrom vyšľahajte do bielej krémovitej peny. Pridajte rozpustené maslo a postupne vmiešajte preosiatu múku. Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečte asi 8 minút.
  2. Upečený plát nechajte mierne vychladnúť, potom ho aj s papierom stočte, prikryte utierkou a nechajte úplne vychladnúť.
  3. Pripravte krém: Maslo vymiešajte s preosiatym práškovým cukrom do peny. Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvarte puding. Po vychladnutí do pudingu zapracujte maslový krém a dobre spolu vymiešajte.
  4. Vychladnutý plát cesta rozviňte, opatrne stiahnite papier a korpus jemne roztiahnite, aby sa narovnal. Po celej ploche rovnomerne natrite krémom
  5. Jahody očistite, pokrájajte a poukladajte na vrstvu krému. Roládu opatrne stočte a dáme do chladu stuhnúť. Pred podávaním pokrájajte a posypte práškovým cukrom. 

Upečte roládky s jahodami a krémom z bielej čokolády. Recept je TU >>>