JAHODOVÁ LYŽICOVÁ ROLÁDA
Jahodová lyžicová roláda
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
1 VEĽKÝ PLECH, PRÍPRAVA 70 MINÚT, PEČENIE 8 MINÚT
Potrebujete:
NA CESTO:
- 5 vajec
- 5 kopcovitých lyžíc jemného kryštálového cukru
- 1 lyžicu rozpusteného masla
- 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky
- 400 g jahôd
- práškový cukor na posypanie
NA KRÉM:
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 350 ml mlieka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou (40 g)
POSTUP
- Rúru vyhrejte na 180 °C. Celé vajcia s cukrom vyšľahajte do bielej krémovitej peny. Pridajte rozpustené maslo a postupne vmiešajte preosiatu múku. Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečte asi 8 minút.
- Upečený plát nechajte mierne vychladnúť, potom ho aj s papierom stočte, prikryte utierkou a nechajte úplne vychladnúť.
- Pripravte krém: Maslo vymiešajte s preosiatym práškovým cukrom do peny. Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvarte puding. Po vychladnutí do pudingu zapracujte maslový krém a dobre spolu vymiešajte.
- Vychladnutý plát cesta rozviňte, opatrne stiahnite papier a korpus jemne roztiahnite, aby sa narovnal. Po celej ploche rovnomerne natrite krémom
- Jahody očistite, pokrájajte a poukladajte na vrstvu krému. Roládu opatrne stočte a dáme do chladu stuhnúť. Pred podávaním pokrájajte a posypte práškovým cukrom.
Upečte roládky s jahodami a krémom z bielej čokolády. Recept je TU >>>