Logo
Reklama

Prečo počas choroby túžime po sladkom? Doktor Boris Bajer má odpoveď

Boris Bajer je okrem iného odborníkom na výživu.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C6UWP3Wrt_v/

Reklama

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Choroba je pre telo náročným obdobím, kedy náš organizmus potrebuje dostatok energie na boj s infekciou. Možno ste si všimli, že práve vtedy často siahneme po sladkostiach – čokoláde, sušienkach či koláčoch. Prečo je to tak?

Diskusia

(0)

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.
Výber pre vás