Obľúbená PLNENÁ PAPRIKA: Uvarte podľa maminy VRATKA SIRÁGIHO
5. 5. 2024, 8:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: EMIL VAŠKO
Asi neuveríte, že štíhly a vyšportovaný moderátor Vratko má veľmi rád sladké. No najsladšie spomienky z detstva má na maminu plnenú papriku a ocinove kung-pao.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/COIVyokLxP0/
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CCWbf8SnqTI/
Galéria k článku

Nedeľný obed
"Mamina často robila plnenú papriku v nedeľu a vždy, keď som priviedol kamarátov alebo nejakú svoju známosť. Dodnes si bez tejto pochúťky neviem predstaviť príchod domov,“ prezradil nám sympatický Vratko.
Zdroj: Vratko Sirági
Pizza patrí aj k exotickej dovolenke.
Vratkova pizza
"Priznám sa, že v kuchyni mi to nikdy veľmi nešlo. Keď mám čas a chuť, občas do nej zavítam, no nie je to často:). Mojou overenou vlajkovou loďou a receptom, ktorým som medzi priateľmi a rodinou už znám, je moja proteínová pizza, kde namiesto klasických surovín vyrobíte cesto len z tvarohu a ovsených vločiek. Je to moje rokmi overené jedlo a keď je čas, vždy sa k nemu rád vraciam," povedal nám o svojom kuchárskom umení.

Klasika je klasika
Zdroj: EMIL VAŠKO
Vratko Sirági.
Napriek tomu, že Vratko rád cestuje a spoznáva vône rôznych krajín, v skúšaní nových a exotických jedál nikdy priveľmi neexperimentoval. "Som úplný klasik a namiesto homára dám asi prednosť tradičnej domácej plnenej paprike:). Každopádne, keď som na dovolenke pri mori, dobrými a čerstvými rybami nikdy nepohrdnem. A tam to asi aj končí, smeje sa. Chobotnicu ani žiadnu inú morskú potvoru by ste na jeho tanieri nenašli!

Plnená paprika
6 porcií, príprava 30 minút, varenie 60 minút
POTREBUJETE:
- 1 a pol hrnčeka ryže
- 1 kg mletého mäsa
- 1 cibuľa
- 2 až 4 strúčiky cesnaku
- vegeta podľa chuti
- 2 vajcia
- 5 až 6 zelených paprík
- 1 konzerva pretlaku
- 2 lyžice múky
- olej";i:10;s:18:"za lyžičku cukru";i:11;s:28:"soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Ryžu povarte asi 10 minút v mierne osolenej vode a nechajte vychladnúť. Dobre zmiešajte s mäsom, zomletou cibuľou a strúčikmi cesnaku, vajcami, podľa chuti vegetou, korením a soľou. Zmesou naplňte očistenú papriku a zo zvyšku urobte guľky.
- Pretlak zmiešajte s vodou a dajte variť. Na horúcom oleji opečte múku, rozmiešajte trochou studenej vody a zápražku primiešajte k pretlaku.
- Do vriacej omáčky vložte papriky a guľky a za občasného premiešania varte na miernom ohni asi hodinu. Pred odstavením ochuťte trochou cukru. Podávajte s knedľou.