Reklama

Obľúbená PLNENÁ PAPRIKA: Uvarte podľa maminy VRATKA SIRÁGIHO

Vratko Sirági.

Zdroj: EMIL VAŠKO

Reklama

Asi neuveríte, že štíhly a vyšportovaný moderátor Vratko má veľmi rád sladké. No najsladšie spomienky z detstva má na maminu plnenú papriku a ocinove kung-pao.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lahodná ŠPARGĽA, z ktorej nepriberiete: Objavte aj vy túto delikatesu!

    Nedeľný obed

    "Mamina často robila plnenú papriku v nedeľu a vždy, keď som priviedol kamarátov alebo nejakú svoju známosť. Dodnes si bez tejto pochúťky neviem predstaviť príchod domov,“ prezradil nám sympatický Vratko.

    Zdroj: Vratko Sirági

    Pizza patrí aj k exotickej dovolenke.

    Vratkova pizza

     "Priznám sa, že v kuchyni mi to nikdy veľmi nešlo. Keď mám čas a chuť, občas do nej zavítam, no nie je to často:). Mojou overenou vlajkovou loďou a receptom, ktorým som medzi priateľmi a rodinou už znám, je moja proteínová pizza, kde namiesto klasických surovín vyrobíte cesto len z tvarohu a ovsených vločiek. Je to moje rokmi overené jedlo a keď je čas, vždy sa k nemu rád vraciam," povedal nám o svojom kuchárskom umení.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      NAJLEPŠIE CESTOVINY: Prelejte ich zeleninovou pečenou omáčkou!

      Klasika je klasika

      Zdroj: EMIL VAŠKO

      Vratko Sirági.

      Napriek tomu, že Vratko rád cestuje a spoznáva vône rôznych krajín, v skúšaní nových a exotických jedál nikdy priveľmi neexperimentoval. "Som úplný klasik a namiesto homára dám asi prednosť tradičnej domácej plnenej paprike:). Každopádne, keď som na dovolenke pri mori, dobrými a čerstvými rybami nikdy nepohrdnem. A tam to asi aj končí, smeje sa. Chobotnicu ani žiadnu inú morskú potvoru by ste na jeho tanieri nenašli!

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Krém z GRILOVANÝCH paprík s tokajským vínom TEASER

        Plnená paprika

        6 porcií, príprava 30 minút, varenie 60 minút

        POTREBUJETE:

        • 1 a pol hrnčeka ryže
        • 1 kg mletého mäsa
        • 1 cibuľa
        • 2 až 4 strúčiky cesnaku
        • vegeta podľa chuti
        • 2 vajcia
        • 5 až 6 zelených paprík
        • 1 konzerva pretlaku
        • 2 lyžice múky
        • olej";i:10;s:18:"za lyžičku cukru";i:11;s:28:"soľ, mleté čierne korenie

        POSTUP:

        1. Ryžu povarte asi 10 mi­nút v mierne osolenej vode a nechajte vychladnúť. Dobre zmiešajte s mäsom, zomletou cibuľou a strúčikmi cesnaku, vajcami, podľa chuti vegetou, korením a soľou. Zmesou naplňte očistenú papriku a zo zvyšku urobte guľky.
        2. Pretlak zmiešajte s vodou a dajte variť. Na horúcom oleji opečte múku, rozmiešajte trochou studenej vody a zápražku primiešajte k pretlaku.
        3. Do vriacej omáčky vložte papriky a guľky a za občasného premiešania varte na miernom ohni asi hodinu. Pred odstavením ochuťte trochou cukru. Podávajte s knedľou.