Nela Pocisková nechcela uraziť svokru, ale nakoniec priznala: "Bohužiaľ, je to tak!"
27. 12. 2024, 9:01

Zdroj: nmh/gt
Talentovaná speváčka a herečka Nela Pocisková je aj výborná kuchárka, ale vianočné menu by ste v jej repertoári hľadali márne.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Odlišné tradície Pociskovcov a Tůmovcov
Hoci je Nela Pocisková výborná kuchárka, čo predviedla aj v kuchyni Dobrého jedla, z prípravy Štedrej večere stres nemáva. Každý rok totiž trávia Vianoce u rodičov - jeden rok u jej a ďalší rok u Filipových.
Menu u Pociskovcov a u Tůmovcov sa líši - kým u Neliných rodičov sa tradične jedáva šošovicová polievka, ryba a zemiakový šalát, u Filipových rodičov na štedrom stole kraľuje kapustnica a rezne. V každej rodine sa dodržiavajú odlišné tradície, napr. krájanie jabĺčka, rozbíjanie orecha, jedenie oblátok s cesnakom a medom.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cvjh0rnM_qk
Známi partneri a ich letné osvieženie.
Kde Nele na Vianoce viac chutí?
Na otázku, ktorá štedrá večera jej viac chutí, sa sprvu Nela Pocisková snažila odpovedať diplomaticky - pochválila za kuchárske umenie mamu aj svokru. Keďže v každej rodine je iné menu, tak porovnávať si netrúfla a preto vyzdvihla svorku za najlepšiu kapustnicu na svete a svoju mamu za najlepšiu šošovicu na svete. No nakoniec priznala, že zemiakový šalát od jej mamy je bezkonkurenčný: "Bohužiaľ, je to tak!" povedala speváčka otvorene.

Nelina sladká bodka
Z celého sviatočného menu sa Nela najviac teší na bobáľky s makom. Kvôli nim si naberá menej z polievky i z hlavného jedla, aby jej ostalo dosť miesta na milovanú sladkú pochúťku.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Bobáľky s makovou posýpkou.
Tradičné pečenie s deťmi
Ale aj keď štedrú večeru Nela nevarí, tak kuchyňu vo sviatočnom období neobchádza, s deťmi každý rok pečie vždy aspoň perníky, linecké, vanilkové rožky a makovník. A že jej to v kuchyni pristane! Pozrite si kuchárske umenie Nely Pociskovej v galérii...