Najlepšia pochúťka od mamy: SILVIA ŠARKÖZIOVÁ milovala takéto mäsko
21. 4. 2024, 8:31 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CqxY6IpqSrY/
Zaujímavý a jednoduchý recept, ktorý rada jedávala v detstve, sme vyskúšali a chutil vynikajúco! Odporúčame na rýchly obed alebo večeru aj vám.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Czs0PPIK1Lp/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/ChKzCueqjGs/
Galéria k článku

V kuchyni
Skvelá speváčka a hudobníčka Silvia Šarköziová síce oveľa vac času trávi na pódiu ako v kuchyni, no pri hrncoch stojí rada. Pochvaľuje si, že pre dcéru Vanessku a manžela Ernesta je radosť variť, lebo im vždy chutí! Najviac hubový perkelt a „panenka“ so slivkovo-vínovou omáčkou.
"Keď sme boli so súrodencami deti, do jedla nás museli nútiť, a tak naša mama stále vymýšľala, čím by nás nalákala na obed. Najradšej som mala jej mäsko na chlebíku vo vajci. Bola výborná kuchárka aj cukrárka, dnes by som dala hocičo za to, keby som jej umenie zdedila. Varím dobre, no nie tak často a rada ako ona," prezradila nám.

Zdroj: NMH
„Panenka“ na chlebíku
4 porcie, príprava 15 minút, varenie 25 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
"Panenka" na chlebe vo vajci.
POTREBUJETE:
- 500 g bravčovej sviečkovice
- 1 cibuľa
- olej
- trocha mletej papriky
- 2 papriky
- 2 paradajky
- 2 vajcia
- 4 krajce chleba
- soľ
Anketa
Vyskúšate túto pochúťku?
- Vyzerá to zaujímavo, asi to bude aj chutné!100%
- Mäso na chlebe vo vajci? Čo ja viem...0%
Hlasovanie bolo ukončené
POSTUP:
- Mäso nakrájajte na rezance a cibuľu nadrobno. Opečte ju na oleji s trochou mletej papriky.
- Pridajte osolené mäso a po chvíli nakrájané paradajky a papriky.
- Medzitým opečte chlieb v rozšľahaných vajciach so štipkou soli a na ňom servírujte „panenku“.
Super recepty majú aj tieto známe osobnosti: