Reklama

Huspenina podľa Miriam Kalisovej: Tradičný recept na obľúbenú pochúťku

Mirka Kalisová je šikovná kuchárka.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DCUUmezMWwG/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ktoré tradičné slovenské jedlo, ktoré kombinuje chuť a zdravie? Miriam Kalisová prezradila jej recept na huspeninu plnú kolagénu.

Miriam Kalisová je obľúbená slovenská moderátorka a šikovná kuchárka. Na svojom instagramovom profile často zdieľa recepty, či už zdravšie a ľahšie alebo poctivé, tradičné. Tentokrát prezradila recept na huspeninu, ktorá je u nich doma obľúbenou pochúťkou.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C8cPmdaszRB/

Miriam Kalisová je majsterkou rýchlych receptov, tentokrát však varila až 10 hodín!

Huspenina je nielen lahodná, ale aj mimoriadne výživná. Obsahuje kolagén, ktorý prospieva kĺbom, pokožke a vlasom. Je jedným z najobľúbenejších tradičných jedál, ktoré si už po generácie nachádza svoje miesto na slovenských stoloch, najmä počas zimných mesiacov. Tento pokrm, známy aj ako aspik alebo studenina, vzniká varením rôznych častí mäsa, najčastejšie bravčového kolena, kože či nožičiek, ktoré sa následne nechajú stuhnúť v silnom vývare.

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.