Reklama

Domáca HUSPENINA: Uvarte si s nami najlepší kolagén pre vaše telo

bravčová huspenina

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Buď ju milujete, alebo neznášate. Ale aj v prípade, že patríte do druhej spomínanej skupiny, dobre vám radíme, dajte huspenine šancu. Táto od šéfkuchára Ľuboša Mega je skvelá a ešte vám aj pomôže na kĺby! Veď jedlo s vyšším obsahom kolagénu nenájdete.

Pozrite si náš videorecept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:24
Remaining Time 1:24
Loaded: 8.91%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáca HUSPENINA: Recept, s ktorým sa vždy podarí!
    BRAVČOVÁ HUSPENINA

    Zdroj: Laura Witteková

    Bravčová huspenina

    6 až 12 porcií, príprava 25 minút, varenie 4 až 8 hodín

    Potrebujete:

    • 3 kg zmesi na huspeninu (najlepšie bravčové koleno, hlava, paprčky, chvost)
    • 0,5-1 kg bravčových koží
    • 2 bobkové listy
    • 1 lyžička celého čierneho korenia
    • 4 guľôčky nového korenia
    • soľ podľa chuti
    • 3 stredne veľké cibule
    • 1 menšia hlavička cesnaku
    • 2 hrste koreňovej zeleniny (voliteľné)

    Na podávanie podľa chuti:

    • cibuľa, ocot, chren, chlieb, citrónová šťava, cesnak, mleté čierne korenie, nakladané uhorky

    Skvelé rady nášho šéfkuchára a spísaný recept nájdete na ďalšej strane >>>

    Dobré tipy kuchára Ľuboša Mega

    Na prípravu huspeniny použite suroviny s vysokým obsahom kolagénu, čiže z hlavy, nôh, kolien, chvosta, kože. Overiť tuhnutie vývaru môžete tak, že ho nalejete do misky, ktorú ste predtým dali do mrazničky. Naberte trocha teplého vývaru a vložte na chvíľu do chladu. Ak rýchlo stuhne, huspenina je uvarená.

    Viac skvelých rád Ľuboš prezradil vo videu nižšie:

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 14:31
    Remaining Time 14:31
    Loaded: 1.38%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Nebojte sa HUSPENINY: Prezradíme vám, ako vám zachutí

      POSTUP:

      Zdroj: Laura Witteková

      1. Mäso, kosti a kože opláchnite, očistite a nasekajte na kusy, ktoré vojdú do veľkého hrnca. Zalejte ho studenou vodou (na 1 kg kostí a mäsa asi 2 litre vody), priveďte do varu, plameň stíšte a všetko spolu povarte asi 2 minúty.

      Postup pokračuje na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:24
      Remaining Time 0:24
      Loaded: 24.29%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Naozaj ŠTÍHLY CHLIEB: Upečte si s nami chutný LAVAŠ! TEASER

        Zdroj: Laura Witteková

        2. Vývar vylejte, mäso riadne opláchnite, hrniec zvnútra vyčistite. Všetko opäť zalejte novou studenou vodou, priveďte do varu, plameň stíšte, nečistoty z povrchu odstráňte.

        Postup pokračuje na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:28
        Remaining Time 0:28
        Loaded: 20.86%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA: A je navarené na niekoľko dní! TEASER

          Zdroj: Laura Witteková

          3. Pridajte bobkový list, celé čierne a nové korenie a pokračujte vo veľmi pomalom varení na slabom plameni 3 až 4 hodiny. Pri väčšom množstve mäsa môžete vývar variť aj 8 hodín. Z povrchu vývaru občas odstráňte vytvorenú penu.

          Postup pokračuje na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:36
          Remaining Time 0:36
          Loaded: 20.84%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            TEASER: MARLENKA lepšia, než z obchodu: Náš RECEPT na MEDOVÉ REZY si zamilujete

            Zdroj: Laura Witteková

            4. Vývar osoľte, pridajte rozpolenú cibuľu, ošúpané strúčiky cesnaku, a ak chcete, môžete aj koreňovú zeleninu. Vývar varte ďalšiu hodinu až dve. Ak treba, prilejte do hrnca trochu vody, aby mäso a kosti v nej boli neustále ponorené.

            Postup pokračuje na ďalšej strane >>>

            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:27
            Remaining Time 0:27
            Loaded: 27.62%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              TEASER: Teľací REZEŇ so šalátom: Takto bude chutiť presne ako z Viedne

              Zdroj: Laura Witteková

              5. Vývar je hotový vtedy, keď je výrazný, kolagénový, mierne „lepkavý“ a stuhne v chlade (otestujte na lyžici vybratej z mrazničky). Z huspeniny vyberte mäso, oberte ho od kosti a naporciujte. Na dno taniera alebo misky položte podľa chuti plátok cesnaku a mleté čierne korenie, rozložte mäso, prípadne aj nakrájané kože a zeleninu.

              Postup pokračuje na ďalšej strane >>>

              Video Player is loading.
              Stream Type LIVE
              Advertisement
              Current Time 0:00
              Duration 0:25
              Remaining Time 0:25
              Loaded: 47.87%
                • Chapters
                • descriptions off, selected
                • subtitles off, selected
                TEASER Slivkový koláč s bielym makom: Láska na prvé ochutnanie!

                Zdroj: Laura Witteková

                6.

                6. Pripravené porcie zalejte scedeným a opäť prevareným vývarom. V tanieroch nechajte voľne vychladnúť a potom huspeninu dajte úplne stuhnúť v chlade. Pred podávaním z povrchu huspeniny stiahnite prebytočný tuk horúcou lyžicou. Podávajte napríklad s jemne nakrájanou cibuľou, octom alebo citrónovou šťavou, kyslou uhorkou, nastrúhaným chrenom a tmavým chlebom.

                Vyskúšajte aj ďalšie skvelé recepty z Dobrého jedla: