Herec z Dunaja sa nezdá: TAKÉTO parádne PIROHY robí rodine!
14. 3. 2024, 10:33 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Dušan Křístek
Zabudnite na to, že keď sa niekto zvŕta pred kamerou, nemá čas na domácu kuchyňu. Sympatický Martin Mňahončák je dôkazom, že rodine navarí aj sám. A ešte ako chutne!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B-Pi71NHG7C/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B-Pi71NHG7C/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B-Pi71NHG7C/
Galéria k článku

V seriáli Dunaj, k vašim službám hrá dobráka Viliama Urbana, ktorý bol kedysi veselým človekom s láskou pre hudbu, pod vplyvom okolností je však len tieňom svojho niekdajšieho ja. Predstaviteľ Martin Mňahončák má svoju postavu rád, ale v skutočnosti si život užíva oveľa viac. Okrem iného miluje dobré jedlo a ako predviedol na svojom Instagrame, pokojne ho rodine navarí aj sám.
Nadanie pred kamerou mu neubralo nič z nadania v kuchyni. Herec zvrtne pirohy ako z kuchárskej knihy a manželka s dcérkami sa môžu oblizovať. Vyvaľká, nakrája, naplní, zabalí aj uvarí a nevynechá sladkú ani slanú verziu, nech si každý vyberie to, čo má rád. Nebojte sa tohto receptu ani vy a doprajte si chutný obed á la Martin Mňahončák.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B-Pi71NHG7C/
Herec Martin Mňahončák ukázal, že sa vie v kuchyni obracať.
Anketa
Aké pirohy obľubujete viac?
- SLADKÉ34%
- SLANÉ65%
Hlasovanie bolo ukončené
PIROHY ZO ZEMIAKOVÉHO CESTA
POTREBUJETE:
- 800 g uvarených zemiakov (v šupke)
- 1 vajce
- 280 g hrubej múky
- dobrý lekvár alebo uvarené zemiaky zmiešané s bryndzou
- maslo na poliatie
- soľ
POSTUP:
1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Pridajte vajce, múku, štipku soli a vypracujte nelepivé cesto.
2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Rozkrájajte, v strede ich naplňte hustým lekvárom alebo zemiakmi zmiešanými s bryndzou, preložte napoly a okraje spojte.
3. Pirohy dajte variť do jemne osolenej vody. Keď vyplávajú, sitkom ich vyberte, polejte rozpusteným maslom. Dobrú chuť!
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: