Reklama

Herec z Dunaja sa nezdá: TAKÉTO parádne PIROHY robí rodine!

Spišské bryndzové pirohy

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Zabudnite na to, že keď sa niekto zvŕta pred kamerou, nemá čas na domácu kuchyňu. Sympatický Martin Mňahončák je dôkazom, že rodine navarí aj sám. A ešte ako chutne!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    KUCHYŇA Michaely Čobejovej: Biela farba a moderný dizajn

    V seriáli Dunaj, k vašim službám hrá dobráka Viliama Urbana, ktorý bol kedysi veselým človekom s láskou pre hudbu, pod vplyvom okolností je však len tieňom svojho niekdajšieho ja. Predstaviteľ Martin Mňahončák má svoju postavu rád, ale v skutočnosti si život užíva oveľa viac. Okrem iného miluje dobré jedlo a ako predviedol na svojom Instagrame, pokojne ho rodine navarí aj sám.

    Nadanie pred kamerou mu neubralo nič z nadania v kuchyni. Herec zvrtne pirohy ako z kuchárskej knihy a manželka s dcérkami sa môžu oblizovať. Vyvaľká, nakrája, naplní, zabalí aj uvarí a nevynechá sladkú ani slanú verziu, nech si každý vyberie to, čo má rád. Nebojte sa tohto receptu ani vy a doprajte si chutný obed á la Martin Mňahončák.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/B-Pi71NHG7C/

    Herec Martin Mňahončák ukázal, že sa vie v kuchyni obracať.

    Anketa

    Aké pirohy obľubujete viac?

    • SLADKÉ34%
    • SLANÉ65%

    Hlasovanie bolo ukončené

    PIROHY ZO ZEMIAKOVÉHO CESTA

    POTREBUJETE:

    • 800 g uvarených zemiakov (v šupke)
    • 1 vajce
    • 280 g hrubej múky
    • dobrý lekvár alebo uvarené zemiaky zmiešané s bryndzou
    • maslo na poliatie
    • soľ

    POSTUP:

    1. Vychladnuté zemiaky ošúpte a nastrúhajte. Pridajte vajce, múku, štipku soli a vypracujte nelepivé cesto.
    2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Rozkrájajte, v strede ich naplňte hustým lekvárom alebo zemiakmi zmiešanými s bryndzou, preložte napoly a okraje spojte.
    3. Pirohy dajte variť do jemne osolenej vody. Keď vyplávajú, sitkom ich vyberte, polejte rozpusteným maslom. Dobrú chuť!

    MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: