Čo budeme jesť?

archív Dobré jedlo

Food trendy: Čo BUDEME JESŤ v roku 2021?

Svetoví trendsetteri tvrdia, že menej mäsa a viac zeleniny, lokálne a tiež zabudnuté potraviny, ktoré milovali naše prababky, a hlavne čo najviac domáce. Ako vidia food trendy 2021 naši známi šéfkuchári a foodblogeri?

BARBORA KYŠKOVÁ

Barbora Kyšková
Barbora Kyšková
Zdroj: archív Dobré jedlo

foodblogerka a vegánka, rebarbora.blog

Vegánska strava

Keď som pred rokom písala článok o food trendoch na rok 2020 vo sfére vegánstva, spomínala som, že sa v jedálnych lístkoch reštaurácií na Slovensku začnú objavovať vegánske ponuky. To som však netušila, že reštaurácie budú bojovať o prežitie, nie o zákazníka vegána. Minulý rok však prišiel na scénu Beyond burger. Jeho chuť je tak autenticky „mäsová“, že si získal množstvo milovníkov, a nielen vegánov. V roku 2021 bude podobných produktov určite oveľa viac. 

Vegánstvo a zdravé stravovanie je food trend sám osebe. Ľudia siahajú po domácich a lokálnych produktoch, viac dbajú na kvalitu ako na kvantitu. Kváskuje už takmer celé Slovensko, do popredia sa dostáva fermentácia, pokračovať bude aj ekotrend – nakupovanie v bezobalových obchodoch do vlastných nádob a látkových tašiek. Trendy sa uberajú udržateľným smerom a som z toho šťastná.

Kategórie