d

Kaufland

Zdravé a chutné recepty od obľúbených food blogeriek sme pre vás navarili s Kauflandom

V septembrovom Dobrom jedle štartujeme super seriál. O čo ide? Známe foodblogerky pre vás pripravujú dobroty podľa každej chuti. Ochutnajte tradičné i menej tradičné recepty v zdravšej verzii bez lepku a laktózy, „veggie“ či bio.

Všetko, čo potrebujete na ich prípravu nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Ako prvý môžete ochutnať voňavý marhuľový koláč od Veggie’s Way.

„VEGGIE“ MARHUĽOVÝ KOLÁČ S KOKOSOM

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

  • 1,5 hrnčeka K-Bio špaldovej múky
  • 3 lyžice strúhaného kokosu
  • 3 K-Bio ovsených vločiek
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 3-4 lyžice repkového alebo kokosového oleja
  • 70 ml K-Bio javorového sirupu
  • 1 téglik kokosového alebo bieleho jogurtu
  • 120 ml K-Bio kokosového mlieka
  • 6 – 8 marhúľ
  • mandľové hobliny a hnedý práškový cukor na ozdobenie

POSTUP:

  1. V miske najprv zmiešajte múku, kokos, pomleté ovsené vločky a kypriaci prášok.
  2. K suchej zmesi pridajte tekuté ingrediencie a dobre premiešajte. Cesto nemá byť ani veľmi tuhé, ani priveľmi riedke.
  3. Cesto vylejte do stredne veľkého hlbšieho plechu alebo do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. Navrch poukladajte prepolené marhule a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 15 minút. Posypte mandľami a pečte ešte 15 minút.
  4. Nechajte mierne vychladnúť a posypte hnedým práškovým cukrom.

Náš tip: Ovocie do koláčika môžete obmieňať podľa chuti aj sezóny. Úžasný je napríklad so slivkami!