Cukrárka Timi Strnálová sa po súťaži rozbehla: Úžasne sa jej darí!
13. 2. 2025, 9:01


Spomeniete si na svoj úplne prvý cukrárenský výrobok v živote?
Neviem presne, ale boli to asi medovníčky. Neskôr som asi skúšala palacinky a klasické muffiny.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Czj2LQJrIiC/
Timi Strnálová vyhrala cukrársku súťaž a vďaka tomu rozbehla úspešný biznis.
Kedy prišlo seriózne pečenie?
Nebudete mi veriť, ale s naozajstným pečením som začala len rok pred súťažou. Išla som tam teda s minimálnymi skúsenosťami. Prihlásila som sa s tým, že neviem, či vlastne viem piecť chutne a dobre. Ale keď sa mi darilo a „prechádzala“ som z kola do kola, zistila som, že to asi porote naozaj chutí.
Čím ste teda podľa vás „prevalcovali“ svojich súperov?
To netuším. Pamätám si stále len na ten moment, keď som bola v prvej epizóde a mali sme pripraviť rezy kardinál. Ja som však netušila, čo to je a či vôbec niečo upečiem a odovzdám porote. Keď som videla výrobky, čo mali pripravené ostatní súťažiaci a potom som pozrela na ten svoj, naozaj som si myslela, že v súťaži vydržím nanajvýš do tretej časti...
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CydGg_hKKTc/
Timi pri svojej vášni.
Vymysleli ste už aj nejaký vlastný koláčik?
Zatiaľ ešte nie, ale už na tom pracujem a verím, že sa mi časom podarí aj napísať vlastnú kuchársku knihu. Ešte pečiem najmä podľa kníh, ale začínam už aj experimentovať a upravovať si recepty podľa toho, ako mi vyhovujú.
Prezradíte, čo ste pripravovali na Vianoce?
Suché pečivá ani klasické tradičné koláčiky nie, lebo ma ich príprava nebaví a nemám na ne ani čas. Zameriavam sa najmä na francúzske dezerty.