Reklama

Bezlepkové buchty od Dominiky Starej: Nadýchané ako obláčik potešia nielen deti!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Prázdninové BUCHTY ako od babičky: Recepty na najlepšie PARENÉ, PEČENÉ, DUKÁTOVÉ i PREKLADANÉ

    Bezlepkové buchty podľa Dominiky Starej

    Dominika zverejnila recept na lahodné buchty.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DFKV-ThOzns/

    Dominika zverejnila recept na lahodné buchty.

    Potrebujete:

    • 300g bezlepkovej múky na kysnuté cesto
    • 7g (1 balenie) sušeného droždia
    • 50g trstinového cukru
    • 1 vajíčko
    • štipka soli
    • 50g oleja (ja som dala maslový repkový)
    • 300ml rastlinného mlieka (dala som mandľové)
    • lekvár

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DFKV-ThOzns/

    Dominika zverejnila recept na lahodné buchty.

    Postup:

    1. Do misky si navážime 300g bezlepkovej múky.
    2. Následne pridáme jeden balík sušeného droždia, 50g trstinového cukru, jedno celé vajíčko, štipku soli a 50ml oleja.
    3. Na záver pridáme 300 ml mandľového mlieka ale pokojne použite aj iné.
    4. Miešaním si vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a dáme kysnúť do rúry vyhriatej na 30 stupňov. Necháme ho tam približne hodinku.
    5. Keď je cesto vykysnuté, spracujeme si ho na pomúčenej doske a následne vyvaľkáme obdĺžnik.
    6. Ten nakrájame na malé kocky. Do stredu kociek pridáme lekvár podľa našej chuti.
    7. Z každého štvorčeka vytvarujeme rukami buchty, ktoré potom uzavrieme a poukladáme do vymastenej misy uzatvorenou stranou nadol.
    8. Každú buchtu potrieme olejom, aby sa buchty dobre oddeľovali.
    9. Na záver ich potrieme vajíčkom a dame piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov približne 15 minúť.

    Strana

    2/2

    Reklama