Bezlepkové buchty od Dominiky Starej: Nadýchané ako obláčik potešia nielen deti!
1. 2. 2025, 8:54 (aktualizované: 17. 3. 2025, 11:48)

Video Player is loading.
Prázdninové BUCHTY ako od babičky: Recepty na najlepšie PARENÉ, PEČENÉ, DUKÁTOVÉ i PREKLADANÉBezlepkové buchty podľa Dominiky Starej

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DFKV-ThOzns/
Dominika zverejnila recept na lahodné buchty.
Potrebujete:
- 300g bezlepkovej múky na kysnuté cesto
- 7g (1 balenie) sušeného droždia
- 50g trstinového cukru
- 1 vajíčko
- štipka soli
- 50g oleja (ja som dala maslový repkový)
- 300ml rastlinného mlieka (dala som mandľové)
- lekvár
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DFKV-ThOzns/
Dominika zverejnila recept na lahodné buchty.
Postup:
- Do misky si navážime 300g bezlepkovej múky.
- Následne pridáme jeden balík sušeného droždia, 50g trstinového cukru, jedno celé vajíčko, štipku soli a 50ml oleja.
- Na záver pridáme 300 ml mandľového mlieka ale pokojne použite aj iné.
- Miešaním si vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a dáme kysnúť do rúry vyhriatej na 30 stupňov. Necháme ho tam približne hodinku.
- Keď je cesto vykysnuté, spracujeme si ho na pomúčenej doske a následne vyvaľkáme obdĺžnik.
- Ten nakrájame na malé kocky. Do stredu kociek pridáme lekvár podľa našej chuti.
- Z každého štvorčeka vytvarujeme rukami buchty, ktoré potom uzavrieme a poukladáme do vymastenej misy uzatvorenou stranou nadol.
- Každú buchtu potrieme olejom, aby sa buchty dobre oddeľovali.
- Na záver ich potrieme vajíčkom a dame piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov približne 15 minúť.
Výber pre vás
Reklama