Reklama

Stravujete sa bezlepkovo? Možno nemusíte! Dnes o celiakii

Reklama
Ema Tekelyová-Pospíšilová

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo

V najnovšej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie sme sa rozprávali s hepatológom Mariánom Oltmanom, prečo nesmieme prestať jesť potraviny s lepkom, keď máme podozrenie na celiakiu a ako sa toto ochorenie diagnostikuje.

Prejavuje sa celiakia iba črevnými problémami? Alebo práve ona môže za vašu neplodnosť, poruchy cyklu, únavu či malátnosť. Môžeme ju zdediť? Prečo by sme mali každému odborníkovi, ktorý nás vyšetruje, povedať, že máme v rodine celiatika? Je pravda, že sa z bezlepkových potravín priberá? A dokáže nám pomôcť diéta FODMAP? To všetko sa dozviete v novej časti podcastu Dobré jedlo pre Zdravie o celiakii. Tento podcast vznikol v spolupráci so značkou Schär - produkty bez lepku. 

Podcast o celiakii si môžete vypočuť práve tu:

Je grahamový rožok lepší ako biely? Toto a ďalšie zaujímavosti si vypočujete na Spotify:

Autor článku

Ema Tekelyová-Pospíšilová

šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo
Šéfredaktorka magazínu Dobré jedlo sa dlhé roky venuje zdravému vareniu a pečeniu z kvalitných a lokálnych surovín. Najnovšie v podcaste Dobré jedlo pre Zdravie rozoberá s odborníkmi a špecialistami, ako vplýva jedlo na naše zdravie, kedy pomáha proti rakovine, kedy klobása a čokoláda neublížia pri diéte ale aj kedy si môžete dať pohárik po športe. Jednoducho a zrozumiteľne, aby sa nám zdravšie žilo a dobre jedlo.