Logo
Reklama

Zintenzívnia chuť vašich jedál: Prečo a ako opekať orechy pred varením a pečením

Opečené orechy sú bohatšie na chuť a chrumkavejšie, čo sa hodí najmä pri pečení, šalátoch či omáčkach.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Orechy sú obľúbenou ingredienciou v mnohých sladkých aj slaných receptoch. Či už ich používame do koláčov, šalátov, omáčok alebo ako zdravé občerstvenie, častou otázkou je, či je potrebné orechy pred použitím opekať.

Diskusia

(0)

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.
Výber pre vás