Reklama

Zamatová roláda: Takto ju pečie tatranský cukrár Matúš Reľovský!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Úžasná SCHWARZWALDSKÁ ROLÁDA: Oblížete sa až za ušami!
    Zamatová roláda od Matúša Reľovského.

    Zdroj: Archív M.R.

    Zamatová roláda od Matúša Reľovského.

    Zamatová roláda

    12 porcií, príprava 45 minút + chladenie, pečenie 10 minút

    POTREBUJETE:

    Na cesto:

    •  4 vajcia
    • 220 g cukru 
    • 45 g holandského kakaa
    • 1 lyžička sódy bikarbóny
    • 400 ml mlieka 
    • 2  žĺtky
    • 150 g hrubej múky 
    • 500 g masla 
    • 1 vrecko vanilkového cukru
    • čokoláda na poliatie

     

    POSTUP:

    1. Pripravte cesto: Zo 4 bielkov a 70 g cukru vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte 4 žĺtky, 30 g preosiateho kakaa a sódu bikarbónu. Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 8 až 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Preložte na čistý papier a nechajte vychladnúť.

    2. Na krém dajte do mlieka 2 žĺtky so zvyšným cukrom a varte. Keď zmes začne vrieť, pridajte múku a vymiešajte na kašu. Nechajte vychladnúť. Maslo vyšľahajte a postupne doň pridávajte kašu. Pridajte vanilkový cukor.

    3.  Do polovice krému vmiešajte zvyšné kakao. Na plát rozotrite bledý krém, potom kakaový, zviňte do rolády a nechajte stuhnúť. Polejte čokoládovou polevou.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!
    Reklama