Poľovníkova cesnačka
od kolegov z časopisu Poľovníctvo&Rybárstvo
Potrebujete:
- 1 kg kostí z diviny a údené koleno
- masť
- 6 strúčikov cesnaku
- sladkú mletú červenú papriku
- 5 zemiakov
- mleté čierne korenie
- celú rascu
- soľ
- petržlenovú vňať
Postup:
- Kosti a údené mäso dôkladne umyte, zalejte vodou a varte, kým mäso nezmäkne. Následne kosti aj mäso vyberte.
- Do druhého hrnca dajte masť, pretlačený cesnak, červenú papriku a krátko osmažte. Pridajte zemiaky nakrájané na kocky a zalejte vývarom. Pridajte korenie, rascu, soľ (ale pozor, údené koleno je samo osebe slané). Pridajte mäso z kolena nakrájané na kocky a varte, kým zemiaky úplne nezmäknú. Napokon posypte petržlenovou vňaťou.
Dobrý tip: Polievku posypte strúhaným tvrdým syrom a pridajte krutóny alebo opekanú bagetu.
Recept na fantastickú krémovú cesnačku aj s jedlou miskou podľa šéfkuchára Dobrého jedla nájdete na ďalšej strane >>>