Reklama

Výdatná CESNAČKA 5x inak: Zaručene zahreje, aj zachutí!

RÝCHLA CESNAČKA

Zdroj: FOOD STYLING BLANKA NEMČEKOVÁ FOTO LÝDIA CZAKÓ

Reklama

V zime sa žiada poriadna polievka. Cesnaková vás nielen zasýti, ale aj zabojuje proti bacilom. Vyberte si z našich piatich fantastických receptov.

ČO POTREBUJEME

1 kg kostí z diviny z údené koleno

5 zemiakov

6 strúčikov cesnaku

čierne mleté korenie, rascu (celú)

sladkú mletú papriku

1 čili papričku z masť, soľ, petržlenovú vňať

KROK ZA KROKOM

1. Kosti a údené mäso dôkladne umyjeme, zalejeme vodou a varíme, kým mäso nezmäkne. Následne kosti aj mäso vyberieme.

2. Do druhého hrnca dáme masť, pretlačený cesnak, červenú papriku a krátko osmažíme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a zalejeme vývarom. Pridáme korenie, rascu, soľ (ale pozor, údené koleno je samo osebe slané). Pridáme mäso z kolena nakrájané na kocky a varíme, kým zemiaky úplne nezmäknú. Napokon posypeme petržlenovou vňaťou.