Poľovníkova cesnačka

od kolegov z časopisu Poľovníctvo&Rybárstvo

Potrebujete:

  • 1 kg kostí z diviny a údené koleno
  • masť
  • 6 strúčikov cesnaku
  • sladkú mletú červenú papriku
  • 5 zemiakov
  • mleté čierne korenie
  • celú rascu
  • soľ
  • petržlenovú vňať

Postup:

  1. Kosti a údené mäso dôkladne umyte, zalejte vodou a varte, kým mäso nezmäkne. Následne kosti aj mäso vyberte.
  2. Do druhého hrnca dajte masť, pretlačený cesnak, červenú papriku a krátko osmažte. Pridajte zemiaky nakrájané na kocky a zalejte vývarom. Pridajte korenie, rascu, soľ (ale pozor, údené koleno je samo osebe slané). Pridajte mäso z kolena nakrájané na kocky a varte, kým zemiaky úplne nezmäknú. Napokon posypte petržlenovou vňaťou.

Dobrý tip: Polievku posypte strúhaným tvrdým syrom a pridajte krutóny alebo opekanú bagetu. 

Recept na fantastickú krémovú cesnačku aj s jedlou miskou podľa šéfkuchára Dobrého jedla nájdete na ďalšej strane >>>