objednať časopis
všetky kategórie

Na chutný guláš, buchty na pare či bábovku sme sa vždy mohli tešiť, keď sme prišli k babičke.

Bravčový guláš so syrom

Bravčový guláš.
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

4-6 porcií, príprava 10 minút, varenie 45 minút

Potrebujete:

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 1 lyžica masti
  • 1 cibuľu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • 2 rajčiaky
  • 50 g údeného syra 
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
Čítajte viac
Dokonale vyladená PARADAJKOVÁ OMÁČKA s mäsovými guľkami: Božská KLASIKA pre KAŽDÉHO

POSTUP

  1. Bravčové mäso umyte a pokrájajte na kocky. Na masti speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte mletú papriku, mäso a pokrájané paradajky. Osoľte a okoreňte.
  2. Mäso premiešajte a duste. Počas dusenia podlievajte horúcou vodou.
  3. Keď je mäso mäkké, pridajte strúhaný syr, prehrejte a odstavte. Podávajte so zemiakmi, chlebom alebo knedľou.  

Buchty s makom a jahodami podľa BABIČKY. Recept je TU >>>

Kategórie