objednať časopis
všetky kategórie

Chutné a rýchle. Aby nebol na večeru len chlebík s nátierkou, uvarte niečo podľa našich receptov. Sú rýchle, hladoši nebudú musieť vyčkávať.

KURACIE PRSIA PLNENÉ JABLKAMI

Plnené kuracie prsia.
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 2 jablká
  • sušené hrozienka
  • sušené brusnice
  • grilovacie korenie
  • maslo
  • hydinový vývar
  • 100 ml jablkovej šťavy
  • soľ, mleté biele korenie
Cuketové špagety s guľkami.
Čítajte viac
Poznáte cuketové ŠPAGETY? Sú výborné a CUKETA vás prekvapí aj v iných jedlách

POSTUP

  1. Umyté, osušené kuracie prsia rozkrojte a rozklepte na plát, osoľte, okoreňte mletým bielym korením. Jedno jablko najemno postrúhajte a uložte na ochutené kuracie prsia.
  2. Pridajte opláchnuté hrozienka a brusnice, mäso zviňte a zopnite grilovacou ihlou. Posypte grilovacím korením a prudko opečte v panvici na rozpustenom masle. Podlejte vývarom, prilejte jablkovú šťavu a pod pokrievkou duste asi 20 minút.
  3. Zvyšné jablko pokrájajte na kocky, pridajte k mäsu a spolu poduste. Potom mäso vyberte, rozkrojte a šťavu zahustite. Podávajte s uvarenou ryžou.

Viac rýchlych receptov je na ďalšej strane >>>