Fritatta

Dobré jedlo/Natália Jablonková

Keď chcete RÝCHLO navariť, spoľahnite sa na tieto RECEPTY: Na stole za 30 MINÚT

Aj my máme radi recepty, pri ktorých netreba tráviť hodiny pri sporáku. Týchto päť je úplná bleskovka.

PEČENÁ RYBA S PÓROM A FENIKLOM

Pečená pražma
Zdroj: Dobré jedlo/Dano Veselsky

2 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 pražmy kráľovské
  • 1 fenikel
  • 1 pór
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • 1 citrón
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Ryby umyte a osušte kuchynskou papierovou utierkou. Znútra i zvonku osoľte a okoreňte. Fenikel umyte, osušte a nakrájajte na plátky. Pór umyte, osušte a prekrojte po dĺžke.
  2. Zeleninu pokvapkajte olejom, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu podľa chuti. Na zeleninu položte ryby a potrite ich ochuteným olejom z pekáča.
  3. Ryby zapekajte v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20 minút.