Treska s poľným šalátom
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 50 g poľného šalátu
- štvrť hlávky šalátu frisée
- červená čakanka
- 100 g farebných cherry paradajok
- za hrsť naklíčenej fazule mungo
- 4 lyžice tekvicového oleja
- 4 filety tresky
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžičky zmesi korenia na ryby (rozmarín, citrónová kôra)
- soľ, mleté čierne korenie
- 5 lyžíc olivového oleja
POSTUP
- Šalátové listy opláchnite, natrhajte na menšie kúsky a osušte papierovou utierkou. Paradajky opláchnite a nakrájajte na polovice, pridajte k šalátu. Rovnako vsypte naklíčené mungo. Osoľte, okoreňte a pridajte tekvicový olej. Zľahka premiešajte.
- Rybu opláchnite, osušte papierovou utierkou a osoľte z oboch strán. V miske zmiešajte múku s koreninovou zmesou a filety v zmesi obaľte. Na panvici rozhorúčte olivový olej a ryby na ňom opekajte z každej strany asi 3 minúty. Podávajte so šalátom.
Do špenátovej polievky pridajte parmskú škunku. Recept je TU >>>