objednať časopis
všetky kategórie

Máte radi bylinky? Do jedál ich pridávajte čo najčastejšie. Veď ich chuť je jedinečná.

Treska s poľným šalátom

Treska s poľným šalátom.
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 50 g poľného šalátu
  • štvrť hlávky šalátu frisée
  • červená čakanka
  • 100 g farebných cherry paradajok
  • za hrsť naklíčenej fazule mungo
  • 4 lyžice tekvicového oleja
  • 4 filety tresky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžičky zmesi korenia na ryby (rozmarín, citrónová kôra)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 5 lyžíc olivového oleja 
KURACIE GUĽÔČKY S BULGUROM
Čítajte viac
7x SUPER RÝCHLE A ZDRAVÉ VEČERE: Do pol hodiny na stole!

POSTUP

  1. Šalátové listy opláchnite, natrhajte na menšie kúsky a osušte papierovou utierkou. Paradajky opláchnite a nakrájajte na polovice, pridajte k šalátu. Rovnako vsypte naklíčené mungo. Osoľte, okoreňte a pridajte tekvicový olej. Zľahka premiešajte.
  2. Rybu opláchnite, osušte papierovou utierkou a osoľte z oboch strán. V miske zmiešajte múku s koreninovou zmesou a filety v zmesi obaľte. Na panvici rozhorúčte olivový olej a ryby na ňom opekajte z každej strany asi 3 minúty. Podávajte so šalátom.

Do špenátovej polievky pridajte parmskú škunku. Recept je TU >>>

Kategórie